«Лицемірий задум», - митрополит МП з Волині про Томос та створення нової церкви

«Лицемірий задум», - митрополит МП з Волині про Томос та створення нової церкви
Митрополит Володимир-Волинський і Ковельський УПЦ МП Володимир

Митрополит Володимир-Волинський і Ковельський УПЦ МП Володимир назвав створення нової церкви «лицемірним задумом». 

Про це йдеться на сайті єпархії у зверненні митрополита до вірян з нагоди Святого Богоявлення. 

«Сьогоднішні радісні і спасительні дні Хрещення Господнього  затьмарені великим лихом, Ми бачимо, що протистояння Української Православної Церкви і антихристиянських сил стає все більш очевидним і гострим. Останнім часом всюди тільки й розмов про  автокефалію, новостворену  структуру ПЦУ, головних дійових осіб цього процесу  і інше», – йдеться у зверненні. 

«Під виглядом благої справи, великого досягнення і довгоочікуваного подарунка віруючим людям пропонується «томос». Насправді ж це лицемірий задум, хитро й підступно спланований і розіграний тими, хто і не думає дбати про благо Церкви. Особливе посилення наступів  відбувається в  цей агітаційний період передвиборної кампанії, що вказує про їх політичне підгрунтя. Використовуються жорстокі, антиконституційні  методи боротьби, проводиться  системна дискредитаційна діяльність проти духовенства», – додав митрополит Володимир. 

Він зазначив, що священнослужителі перебувають під «пильним наглядом провокаторів, які шукають найменшу зачіпку, для того щоб перекрутити факти, очорнити, створивши брудний інформаційний розголос».

Читати також: Прихожани церкви у Горохівському районі вирішили вийти із Московського патріархату

«У цих нелегких  умовах всім нам важливо зберігати однодумність, не піддаватися на брехню і провокації, вчитися сприймати критично сумнівну інформацію про Церкву. Прошу вас  посилити свої молитви  з надією на всесильну  Божественну допомогу», – каже митрополит. 

Читати також: «Ми хочемо, щоб все було мирно», - Епіфаній про перехід церков Московського патріархату до ПЦУ


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У центрі Луцька влаштували фаєр-шоу. ФОТО
Наступна новина Лучанин хоче відсудити у відомого українського гурту понад мільйон гривень
Останні новини
Схожі новини