Литва допоможе постачати в Європу американський газ – Грібаускайте

Литва допоможе постачати в Європу американський газ – Грібаускайте

Скраплений газ із США буде дешевим і допоможе позбутися російської монополії.

В ході офіційного візиту до США президент Литви Даля Грібаускайте взяла участь у церемонії підписання меморандумів про співпрацю підприємств Литви та США, які володіють терміналами скрапленого природного газу (СПГ), повідомляє Baltnews.lt  з посиланням на прес-службу президента.

Меморандуми з американською Freeport LNG підписали компанії Klaipėdos nafta та імпортер газу в Литву «Литовські поставки газу» (Lietuvos dujų tiekimai).

На думку президента Литви, ці документи допоможуть США постачати скраплений газ у Європу і зроблять його дешевшим для споживачів регіону Балтії.

Грібаускайте впевнена, що меморандуми про співпрацю – ще один крок до відмови від монополії Росії на постачання газу, яка тривала шість десятиліть.

У підписаних документах передбачена можливість обмінюватися інформацією про дії терміналів СПГ, комерційне середовище в Литві і США, а також можливості для розвитку бізнесу. За словами Грібаускайте, меморандуми дозволять також посилити економічне співробітництво між Литвою і США і спільно впроваджувати нові комерційні та інвестиційні проекти.

Freeport LNG в даний час реконструює термінал СПГ, зазначає Baltnews. Після реконструкції він буде працювати на експорт газу, а не на імпорт. Планується, що компанія почне працювати на експорт вже до кінця 2018 року.

Нагадаємо, країни Балтії звернуться із проханням до США щодо частішого проведення військових навчань у регіоні, щоб протистояти Росії. США зовсім не проти і готуються виділити $170 млн на військову допомогу країнам Балтії.

Також повідомлялося, що Литва виділить Україні 55 тисяч євро.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку поліція затримала відомого кримінального авторитета
Наступна новина Якісної кави стане дуже мало, – дослідження
Останні новини
Схожі новини