Los Angeles Times та низку інших газет продали за $500 млн

Los Angeles Times та низку інших газет продали за $500 млн

Американське видавництво Tronc Inc., раніше відоме як Tribune Publishing Co., повідомило в середу про продаж своєї найбільшої газети The Los Angeles Times мільярдерові Патріку Сун-Шонгу, повідомляє Інтерфакс-Україна із посиланням на MarketWatch.

Як зазначається, сума угоди становить $500 млн. Вона включає також газету San Diego Union-Tribune і ряд місцевих газет, що видаються в Каліфорнії.

Так, Сун-Шонг купує газети через свою приватну інвестфірму Nant Capital. Раніше він входив до ради директорів Tronc, проте позбувся свого місця минулого року під тиском найбільшого акціонера компанії – Майкла Ферро.

Водночас головний виконавчий директор Tronc Джастін Діборн заявив, що ця угода дозволить компанії виплатити всі наявні у неї борги.

Як зазначається, Los Angeles Times дісталася Tronc у 2000 році в рамках угоди з придбання Times Mirror Co. за $8 млрд. Відтоді компанія розділилася на мовну Tribune Media і видавничу Tribune Publishing, яка потім змінила назву на Tronc. Капіталізація видавництва, що випускає також газети Chicago Tribune, Orlando Sentinel, The Baltimore Sun та цілу низку інших, становить трохи більше $600 млн.

Так, ціна акцій Tronc злетіла в ході попередніх торгів на 66% на цій новині. За останній рік капіталізація компанії підскочила більш ніж на третину, тоді як американські фондові індекси Standard & Poor's 500 і Dow Jones Industrial Average за цей період додали відповідно 18% і 24%.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Графік відключення світла в Луцьку на 8 лютого
Наступна новина «Укрзалізниця» запустила електронні квитки на електрички
Останні новини
Схожі новини