На Волині вперше провели медіа-табір для молоді. ФОТО

На Волині вперше провели медіа-табір для молоді. ФОТО

У Волинській області вперше влаштували ФРІ-табір Media Camp. Учасники протягом п’яти днів вивчали стратегії SMM, основи медіаграмотності, тайм-менеджменту, особливості роботи зі ЗМІ, вчились бути лідерами та писати цікаві пости для соціальних мереж.

«Перший» також побував на таборі: директор Ірина Новосад розповідала про те, як найкраще готуватися до інтерв’ю та написати його цікавим і змістовним.  А фотограф Роман Домбровський поділився секретами зйомки під час концертів та фестивалів.

Дійство відбулося у селі Дубечне Старовижівського району. Організувала його Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Фундація Регіональних Ініціатив (ФРІ)».

Учасники навчань мешкали у палатках, а в проміжках між лекціями відпочивали на пляжі місцевого озера. У всіх чіткий розпорядок дня: підйом, гігієнічні процедури, руханка, сніданок, лекції, які продовжуються після перерви на обід. Крім того, ввечері розпалюють ватру, на якій також є присутні спікери, одного разу навіть влаштовували поетичний вечір.

Приїхали сюди гості майже з усіх куточків України: з Харкова, Києва, Сум, Черкас, Донецька, Маріуполя, Дніпра, Вінниці, Херсонської та Рівненської областей. Найбільше заявок надійшло від жителів Луцька. Усіх таборян – 63.

Координатор табору Галина Шнит розповіла, що для учасників встановили вікові обмеження – від 18 до 28 років, але попри це сюди завітали і 16-річні підлітки. Вони написали цікаві мотиваційні листи, тож організатори з дозволу батьків допустили їх до табору.

«Ми вибрали тему медіа, тому що це зараз те, чим всі живуть. Facebook, Instagram, всі дивляться телебачення, на всіх впливає думка журналіста і треба знати, де правильна інформація, а де неправильна. Молодь важливо навчити азів, як нею керувати, як її використовувати. Тут є ті, кого цікавить медіа та журналістика, а є ті, кого цікавить Facebook, Instagram, блоги. На дві частинки всі поділились, але ми намагаємось їх у таборі якось поєднати», - сказала Галина.

Вона додала, що від табору у неї трохи дивні відчуття, адже другого дня здавалось, що він триває вже тиждень, а останнього не хочеться їхати.

«Я приїхала сюди як спікер, проводила лекцію зі стратегічного SММ. Я перший раз на таборах і мені тут дуже подобається, тут дуже дружна атмосфера і багато знайомств. Я хотіла поринути в цю атмосеферу, - поділилась Тетяна Шатілова, яка працює в громадській організації «Платформа молодіжного розвтитку».

– Дуже великий об’єм інформації, дуже багато інтелектуальної роботи, але при цьому всі активні, і є поєднання інтелектуальної роботи з тим, що ми постійно робимо якісь руханки, бавимось, як діти. Ми стараємось стати кимось кращим».

«Все дуже круто, я до останнього не знала, як все буде, яка буде погода. Я дуже вдячна учасникам, тому що не бачу жодних конфліктів між ними. Якщо на «Лідері» бували між осередками певні непорозуміння, то тут всі дружні», - розповіла Маша Каліщук.

Технічною частиною табору займався Антон Гніздюк. За його словами, з організацією не було жодних проблем, адже якщо не встигав сам щось зробити, «фрішники» та учасники залюбки допомагали.

До слова, ФРІ організовує такі табори у різних областях країни від 10 до 15 щорічно. Цього року паралельно відбувались антикорупційний табір та табір для лідерів. Всі вони спрямовані на зміни в суспільстві. Організація діє вже 16 рік, має 27 осередків та 700 учасників по Україні.

Текст: Наталя ХВЕСИК (Перший)
Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ (Перший)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ТОП-5 найгірших авто
Наступна новина Чому книги сучасних авторів – цікавіші за класику?
Останні новини
Схожі новини