Волонтери з Луцька почали виготовляти нашоломники для військових

Волонтери з Луцька почали виготовляти нашоломники для військових

Луцькі волонтери із об’єднання «Павутинка» почали робити нашоломники для захисників України. Схему в'язання майстрині розробили самі.

Як розповіла Суспільному волонтерка Ірина Гузачова, нашоломники, які вони виготовляють — це в’язана сітка, до якої прикріплені стрічки захисного кольору.

«Вони (нашоломник — ред.) захищають. Бійцям дають спорядження якогось кольору, наприклад чорні. А їх треба замаскувати, хлопців сховати, вони в різних локаціях там», — говорить волонтерка.

Зі слів Ірини Гузачової, основи для нашоломників допомагають створювати майстрині-в’язальниці. Серед них — переселенка з Маріупольського району Олена Ярошук.

«Кожного дня я думаю: що я можу зробити для перемоги? Я знайшла дівчат з групи «Павутинка» і в’яжу каркас. Це теж мій крок для перемоги», — говорить переселенка.

Окрім нашоломників, жінки з «Павутинки» плетуть також захисні сітки.

«Щоразу плетемо з молитвою, — каже волонтерка Ольга Грицай, — Просимо Бога, щоб ті сітки їх захищали, тому вони не тільки бліндажі, не тільки техніку, щоб вони накривають хлопців».

Як розповіла Ірина Гузачова, «Павутинка» — це об’єднання жінок, які разом волонтерять від початку війни. Назву вигадали разом, разом шукають кошти на матеріали, залучають охочих плести, розподіляють обов’язки.

«За день ми плетемо принаймні 20 квадратів, плетемо сітки і навіть в три зміни працюємо: з 9-ї години буває до 20-ї залишаємось, якщо потрібно і дуже багато замовлень», — додала волонтерка.

Приєднатись до плетіння сіток, кікімор і нашоломників можуть усі охочі, говорить Ірина Гузачова. З її слів, зараз волонтери потребують ниток для в’язання темних кольорів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Льотчик з Волині отримав нагороду з рук Президента
Наступна новина 50-річний волинянин до смерті побив свого товариша по чарці
Останні новини
Схожі новини