Лучанам виписали два десятки протоколів за вигул собак у недозволених місцях. ФОТО

Лучанам виписали два десятки протоколів за вигул собак у недозволених місцях. ФОТО

Понад два десятки адміністративних протоколів склали в лютому інспектори департаменту муніципальної варти Луцька на громадян, які вигулюють своїх домашніх улюбленців в заборонених місцях.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Департаменту муніципальної варти Луцької міської ради в Facebook.

Люди нехтують інформаційними табличками, що інформують про заборону на тій чи іншій території вигулу собак і, таким чином, порушують законодавство та правила утримання тварин в Луцьку, які в кінці грудня минулого року затвердили міські депутати.

Найчастіше муніципали фіксують порушення на територіях навчальних закладів та дошкільних установ, в парках та скверах, а також поблизу медичних закладів. Люди вигулюють собак у місцях загального користування без коротких повідків та намордників, чим наражають на небезпеку оточуючих.

Відповідно до положень Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» особа, яка утримує домашню тварину, зобов’язана її зареєструвати, забезпечити наявність нашийника з реєстраційними позначками та не допускати забруднення тваринами місць загального користування.

Втім, більшість осіб, яких виявляли муніципали за вигулом собак, цих пунктів не дотримуються. Люди скаржаться, що в місті мало спеціально облаштованих місць, куди вони б пішли на прогулянку зі своїми улюбленцями. Ті ж місця, які виділені для вигулу, не всім відомі та спеціально не обладнанні, тому їм доводиться йти гуляти в школи та лікарні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вночі у Луцьку згорів позашляховик. ФОТО
Наступна новина Луцькі школярі вивчали українську мову разом зі студентами з Намібії. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини