Луцькі школярі вивчали українську мову разом зі студентами з Намібії. ВІДЕО

Луцькі школярі вивчали українську мову разом зі студентами з Намібії. ВІДЕО

Унікальний тандем-урок української мови відбувся у центральній бібліотеці для дітей. Восьмикласники школи номер дев’ять познайомились із абітурієнтами, які приїхали із Намібії, – йдеться у сюжеті 12 каналу

Співрозмовників цікавили питання чистоти мови. Навіть виконали кілька вправ – добирали синоніми до слів і замінювали суржик літературними відповідниками. Захід приурочили до Міжнародного дня рідної мови, який традиційно святкують 21-го лютого. 

Іноземці запевнили, що українська мова їм дуже подобається, хоч у вивченні вона доволі складна. Намібійці перебувають у Луцьку з вересня на підготовчому відділі СНУ імені Лесі Українки. Поки що вивчили лише загальні фрази. Проте, запевнили, що на цьому зупинятись не збираються. 

Закордонні гості  розповіли і про свої плани в Україні. Пізніше учні змогли поспілкуватись із ними особисто- навіть англійською. Організатори переконані, що такі зустрічі допоможуть не лише популяризувати українську мову як серед іноземців, так і серед лучан, а й налагодити міжкультурні зв’язки. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучанам виписали два десятки протоколів за вигул собак у недозволених місцях. ФОТО
Наступна новина Волинські рятувальники продовжують шукати підлітка, який провалився під кригу на річці Стохід
Останні новини
Схожі новини