Лучани просять забезпечити адекватне функціонування транспорту

Лучани просять забезпечити адекватне функціонування транспорту
Фото ілюстративне

 

У зв'язку з початком навчального року, що зумовлює різке збільшення пасажиропотоку, а також збільшення інтервалів на маршрутах, де працюють автобуси МАН, лучани просять владу Луцька забезпечити адекватне функціонування громадського транспорту.

Таку пропозицію до влади міста, а також конкретні рішення розмістив на сайті електронних петицій E-Dem Андрій Сасюк, – повідомляє ВолиньPost.

«1) Автобусний маршрут №24 "Вересневе - КРЗ" зробити тролейбусним, так як він повністю проходить під тролейбусною лінією (в 2009-2015 роках їздив тролейбус №6 за цим маршрутом). Забезпечити щонайменше 6 одиниць рухомого складу, щоб досягти інтервалу до 20 хв. Після 20 години мають залишиться 2-3 одиниці.

2) Звільнені автобуси з маршруту №24 перевести на автобусні маршрути №12 та 32, де інтервал руху на разі складає більше 20 хв. Таким чином можна буде скоротити інтервал до 12-15 хв.

3) Тролейбусний маршрут №4 та 4а вкоротити до кінцевої зупинки "Районні електромережі" (так як це було до початку 2018 року) та забезпечити щонайменше 5 одиниць для інтервалу до 15 хв. Нинішній інтервал руху 44 хв у Привокзальному мікрорайоні є неприпустимим, оскільки там знаходяться багатоповерхівки, обласна лікарня та пологовий будинок, а на вулиці Львівській теж живе багато людей, в тому числі пільговики. Після 20 години має бути щонайменше 2 одиниці на маршруті.

4) Відновити на маршруті №15а всі 7 випусків, які курсували до перекриття проспекту Волі, адже великий пасажиропотік спостерігається на відрізку "Відродження - Молоді - Соборності - Перемоги". Наявний інтервал 14 хв є завеликим для центрального маршруту. Крім того, забезпечити інтервал руху після 20 год не більше 20 хв (мінімум має бути 3 одиниці, які повинні курсувати до 23:30).

Для виконання цих всіх вимог містом вже закуплено 12 нових тролейбусів, а випуск так і не збільшився, а навпаки, зменшився, багато тролейбусів стоять у резерві. Крім того, на початку літа вийшла нова група водіїв, тому повинно вистачити кадрового ресурсу.

У разі відмови виконання, вважатиму управління транспорту недієздатним, непрофесійним або ж фінансово зацікавленим збоку певних перевізників у теперішній ситуації, що склалася", - йдеться у тексті петиції.

Для того, аби міська влада розглянула цю ініціативу, потрібно аби за неї впродовж 14 днів проголосувало 300 осіб.

Читати також: У Луцьку вартість проїзду може зрости до 8 гривень


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ремонт на вулиці Дубнівській у Луцьку триватиме два роки
Наступна новина 13-річній лучанці терміново збирають гроші на складну операцію
Останні новини
Схожі новини