Лучани розповіли, як можна жити без поліетилену. ВІДЕО

Лучани розповіли, як можна жити без поліетилену. ВІДЕО
Лучанин Вадим Курбан також живе без поліетилену. Скріншот із відео

У Луцьку є люди, які відмовилися від використання у  побуті поліетилену, тим самим дбаючи про екологію.

Про це розповідає сюжет 12 каналу.

Лучанка Христина Губська ніколи не бере упаковки в магазинах. Замість пакетів використовує мішечки із тканини. Вона переконана: лучани легко відмовляться від поліетилену, адже місто прогресивне.

«Я так не сильно відчувала проблеми, поки була в Україні. І коли я там побачила, як океан виносить купу сміття, поліетилену, і коли корови жують целофанові пакети, стає дуже сумно, бо вони це все ковтають», – розповіла Христина.

Саме після мандрівки до Індії вона зрозуміла: це глобальна проблема. Тому й вирішила позбутися поліетилену вдома. Нині вона намагається популяризувати екоторбинки у соцмережах і серед друзів.

Вадим Курбан також живе без поліетилену. Його дружина пошила для всієї родини мішечки, без яких не ходять до крамниці.

«Крупи, цукор я куляю в пакетику, пошитому з тюлю. Це матеріал, який є в кожного. Вам не потрібно 5-6 пакетів, які прослужать хвилин 10, поки ви дійдете додому, і потім вам доведеться їх викинути», – розповів чоловік.

На думку Вадима Курбана, лучани не зможуть відмовитися від поліетилену просто так. Їх потрібно стимулювати грошима, тобто підняти ціни на пакети. Безлатні – зробити платними. Каже, що лише гаманцем можна виховати свідомість.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцькі школярі гратимуть настільну гру про УПА. ВІДЕО
Наступна новина Порошенко виграв суд проти журналістів
Останні новини
Схожі новини