Лучани скаржаться, що не можуть викликати дитячого лікаря додому. ВІДЕО

Лучани скаржаться, що не можуть викликати дитячого лікаря додому. ВІДЕО
https://1news.com.ua

Лучани скаржаться, що тепер лікарі не їздять на виклики додому, зокрема, до дітей, і кожен раз доводиться везти хвору дитину в лікарню.

Ситуації можуть виникати різні: батьки можуть нечітко описати гострий стан дитини або ж лікар може помилитись в оцінці ситуації. Та й сидіти кілька годин в черзі з хворою дитиною поряд з такими самими маленькими пацієнтами – перспектива не надто приваблива, йдеться у сюжеті Сфери-ТВ.

Проте представники медицини бачать ситуацію зі свого боку і моделюють позитивний перебіг подій

«Вона зможе напряму звернутися до лікаря. Коли є необхідність, лікар дасть консультацію по телефону. Коли буде необхідно – викличе 103, тобто  це буде стан, який потребує негайного втручання медичних працівників», – прокоментувала головний лікар Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська.

Окрема проблема передбачається з тими, хто не підпише з якихось причин декларацію із сімейним лікарем. Такі, виявляється, потраплять у червоний список і мають завчасно готувати гаманці.

«Червоний список буде півроку ще фінансуватися за рахунок субвенції із державного бюджету, але потім це будуть платні послуги. Тобто це буде проблема, напевно, батьків, куди звернутися по медичну допомогу виключно на платній основі», – зазначила Лєщинська.

Отже, хто знайшов свого лікаря, тому будуть надавати пакет безкоштовних послуг, хто ж визначитися не може – буде платити.

Та Оксана Лєщинська запевняє, що підписання декларації дисциплінує і лікарів, і батьків, адже нині є багато викликів без особливої на те потреби.

Зі свого боку й лікар, продовжує Оксана Лєщинська, в умовах конкуренції змушений підвищувати якість своїх послуг до найвищих стандартів.

Дивіться сюжет із 4-ї хвилини.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Екс-керівника волинської юстиції, попри рішення суду, не поновлюють на посаді. ВІДЕО
Наступна новина Закарпатська Конча-Заспа: як живуть одні з найбагатших ромів в Україні. ФОТО. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини