Лучани збентежені великою кількістю кандидатів у президенти. ВІДЕО

Лучани збентежені великою кількістю кандидатів у президенти. ВІДЕО

Лучани збентежені великою кількістю кандидатів у президенти.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу Сфера-ТВ. Луцьк.

Нагадаємо, цього року ЦВК зареєструвала рекордну кількість кандидатів - аж 44.

Загалом документи до ЦВК подали аж 94 особи, проте більшості з тих чи інших причин відмовили. Ці вибори будуть вже сьомими в історії незалежної України. Максимальна кількість претендентів на президентське крісло була у 2004 році: 24 людини.

Здавалося б, 44 особи - достатня кількість, аби знайти, як то кажуть «того єдиного», однак лучани далеко не в захопленні від більшості зареєстрованих кандидатів.

Так, до прикладу, лучанин Данило переконаний, що 44 кандидати – просто цифра, яка спантеличує людей і більшість із цього списку називає «технічними кандидатами».

Зауважимо, що  для кандидатів у президенти обов'язковою є грошова застава, розмір якої становить 2,5 млн гривень. Якщо раніше це дещо обмежувало охочих взяти участь в президентських перегонах, то цьогоріч це не завадило назбирати аж 44 потенційних вожді нації.

До того ж, грошова застава повертається суб'єкту її внесення або в разі перемоги, або в разі виходу до другого туру. Гроші тих, кому не пощастить, спрямовуються до держбюджету.  Політолог Антон Бугайчук зазначає, що ситуація має просте пояснення і за благими намірами 44-х людей, ховаються зовсім інші мотиви.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Поблизу Луцька може з'явитися багатоквартирний будинок
Наступна новина До ПЦУ приєдналася ще одна волинська громада
Останні новини
Схожі новини