Лучанин скаржиться, що йому не заплатили за роботу на молочному складі. ВІДЕО

Лучанин скаржиться, що йому не заплатили за роботу на молочному складі. ВІДЕО

Лучанин Ігор Іщук скаржиться, що півроку працював на складі із молочними продуктами без офіційного оформлення та санітарної книжки, а коли віришив звільнитися, роботодавець не заплатив йому зароблених грошей.

Про це ідеться у сюжеті Суспільного Волині.

Зі слів чоловіка, він займався розфасовкою твердих сирів різних фірм.

«Мене не оформили, медичну книжку з мене не вимагали. Тобто я працював без медичної книжки на молочному складі. Ми брали брусок сиру, різали його на брудному столі. Ножик не мився. Якщо й мився, то раз у тиждень. Може, й раз у два тижні. Я прийшов і сказав, що знайшов іншу роботу. Мені не хотіли виплачувати розрахункові. Це 2 595 гривень за 9 днів», – розповів Ігор Іщук.

Чоловік телефонує до свого колишнього шефа. З його слів, набирає номер Дмитра Ковальчука – заступника директора фірми.

«Ти у мене не працював, ти був на стажуванні». – «Півроку стажування?» – «Яких півроку? Не було півроку». – «Як це не було?». Заступник директора кинув слухавку.

У кабінет до Дмитра Ковальчука журналістів не пропустила охорона. Він так і не погодився вийти. Телефоном пообіцяв, що згодом сам приїде до редакції. Через кілька днів замість нього приїхав брат – власник фірми Віктор Ковальчук.

«Він не працював, він просто був на ознайомленні, якщо я не помиляюся, три дні. Ми йому пропонували оформити договір, навіть дав ксерокопію паспорта. Але він прийшов із запахом алкоголю. Ми почали про нього дізнаватися – він мав судимість. Через те ми його не взяли», – розповів Віктор Ковальчук.

Дружина Тетяна Іщук обіцяє звертатися до вищих інстанцій, аби відновити справедливість.

«Роботодавці несуть певну відповідальність за неоформлення найманого працівника. Це штрафи, які застосовує не Державна фіскальна служба, а управління держпраці. Вони коливаються від мінімальної заробітної плати – це від 3 723 гривні. І максимально це можуть бути суми і 200, і 300 тисяч гривень», – коментує заступниця начальника відділу Державної фіскальної служби Волині Олена Нікотіна.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Затверджено Стратегію забезпечення сталої відповіді на епідемії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу
Наступна новина У Луцьку на Набережній мешканці багатоповерхівок залишилися без газу. ФОТО
Останні новини
Схожі новини