Лучанин втік від СБУ до Росії

Лучанин втік від СБУ до Росії

У Луцьку заочно засудили місцевого мешканця, який поширював антиукраїнські матеріали в інтернеті.

За матеріалами Служби безпеки України мешканця Луцька заочно засудили до шести років позбавлення волі за розповсюдження антиукраїнських матеріалів в Інтернеті, повідомляюь у прес-службі Управління СБУ на Волині.

Слідчі СБУ встановили, що з початком російської агресії зловмисник регулярно розміщував у соціальних мережах антиукраїнську інформацію та відеоматеріали. За висновком експерта вони містили публічні заклики до насильницької зміни, повалення існуючого конституційного ладу та захоплення державної влади, зміни меж території та кордону України, а також заклики до розв’язання воєнного конфлікту.

У березні 2018 року суд виніс ухвалу про здійснення спеціального досудового розслідування, оскільки обвинувачений переховується від органів слідства до Росії для ухилення від кримінальної відповідальності.

Луцький міськрайонний суд Волинської області визнав обвинуваченого винним у вчиненні злочинів, передбачених  відразу чотирма статтями Кримінального кодексу України:

ст. 109 –  Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади,

ст. 110 – Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України,

ст. 295 – Заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку,

ст. 436 – Пропаганда війни.

Суд призначив йому покарання у вигляді шести років позбавлення волі. Волинський апеляційний суд залишив рішення суду першої інстанції без змін.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина То бронхіт, то стороннє тіло в легенях: на Волині не можуть вилікувати дитину. ВІДЕО
Наступна новина Як Ківерці готуються до виборів. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини