Лучанин взяв участь у Міжнародному марафоні миру

Лучанин взяв участь у Міжнародному марафоні миру

Ветерани АТО взяли участь у Міжнародному марафоні миру 2019 в Кошице, Словаччині, серед яких був і лучанин.

«Сьогодні в Європі намагаються забути про перших загиблих українців на своїй землі від російських «зелених» чоловічків, намагаються забути про збиття російськими військовими на території України міжнародного літака Boeing 777 рейсу МН-17, намагаються приховати використання забороненої зброї російськими військовими, приховують знущання та катування над військовополоненими, та багато інших злочинних дій Кремля», – пишуть на сторінці Спілки воїнів АТО Волині.

Як зазначили у спілці, команда з 12 ветеранів АТО з України після поранень приїхали з місією говорити, що відбувається на Сході України з 2014 року. 

У марафоні взяли участь близько 1537 учасників, серед яких був лучанин Андрій Степасюк, спортсмен, учасник АТО, ветеран, який став 109-тим серед учасників, подолавши 42 км 195 м за 3:04:06, встановивши особистий рекорд на даній дистанції.

«Ми дуже здивовані позицією Посольства України в Словацькій Республіці, що нібито нас там не було», – зазначають у дописі.

Марафон у Кошице вперше відбувся 1924 року – його вважають найстарішим марафоном в Європі і другим «за віком» у світі: першим був Бостонський марафон, який уперше відбувся у 1897 році з ініціативи місцевої асоціації атлетів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Любешові до системи відеонагляду планують приєднати камери з дитсадків
Наступна новина На Волині відкрили алею на честь загиблого воїна. Її 3D-проєкт розробив школяр
Останні новини
Схожі новини