На Волині відкрили алею на честь загиблого воїна. Її 3D-проєкт розробив школяр

На Волині відкрили алею на честь загиблого воїна.  Її 3D-проєкт розробив школяр
Алея Слави у селі Полиці

У селі Полиці Камінь-Каширського району у пам’ять про загиблого в АТО односельчанина Сергія Приймака облаштували Алею Слави. Ідею створити такий об’єкт запропонував місцевий школяр Назарій Прокопчук, який склав окремий проект. До того ж він спроектував усе в 3D-графіці

Про це повідомили у пресслужбі Волинського ОУЛМГ.

Батько школяра, директор місцевої загальноосвітньої школи Роман Прокопчук розповів, що Сергій Приймак загинув у зоні АТО у 2014 році, він був єдиним сином у сім’ї. 

«Ми довго думали, як увіковічнити його ім’я, аби подвиг героя ще довго пам’ятали наші нащадки. Один із наших учнів запропонував створити алею Слави, облаштувати доріжку, встановити лавочки та альтанку, висадити гарні декоративні рослини та квіти. Він розробив окремий 3D-проєкт, який подав на конкурс проектів алей і парків, оголошений Волинським обласним управлінням лісового та мисливського господарства. Ми здобули ІІ місце», – повідомив Роман Прокопчук.

Згодом проклали доріжку, засіяли газон, встановили альтанку та лавочки, висадили багаторічні декоративні дерева і кущі, а також посіяли різноманітні квіти.

«Коли тепло, тут постійно багато дітей і молоді. Усі приходять на Алею провести час, бо тут, певно, найбільш затишне місце у селі. Аркадій Олександрович (Гордійчук) – це колишній наш лісничий, а нині –головний лісничий. Він не міг оминути це питання і активно допомагав нам реалізовувати цей проект – закупили саджанці, встановили альтанку та лавки. На наступний рік ми плануємо продовжити цю алею Слави у протилежний бік і там встановити гарну дерев’яну арку», – розповідає Роман Прокопчук.

«Я тут колись працював лісничим. А коли цей проект виграв у конкурсі, ми радо взялися за роботу. Спільними зусиллями все зробили. Нам приємно, що учні подали таку ініціативу, тому радо допомогли її реалізувати», – резюмував головний лісничий Аркадій Гордійчук.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучанин взяв участь у Міжнародному марафоні миру
Наступна новина У центрі Луцька проведуть акустичний концерт і середньовічні бої
Останні новини
Схожі новини