Лучанина ошукали шахраї на 45 000: поліція розповіла, як у волинян видурюють гроші

Лучанина ошукали шахраї на 45 000: поліція розповіла, як у волинян видурюють гроші

Чимало шахрайств, які нині реєструють у поліції Волині, стосуються отримання фейкової грошової допомоги від буцімто міжнародних та українських соціальних організацій. Однак, у бажанні отримати декілька сотень гривень люди втрачають десятки тисяч.

Шахраї розміщують у соцмережах оголошення, в яких обіцяють «компенсації» або отримання «фінансовової допомоги». Їх поширюють у групах, телеграм-каналах, вайбері, фейсбуці, надсилають особистими повідомленнями, інколи навіть запускають яскраву рекламу, аби більше людей «клюнули» на пропозицію.

Як повідомили в пресслужбі поліції Волині в такий спосіб нещодавно ошукали 53-річного лучанина на понад 45 тисяч гривень. А 62-річний мешканець обласного центру в бажанні отримати допомогу позбувся 24 тисяч гривень, 48-річна ковельчанка – 20 тисяч.

Усі вони на оголошення про отримання коштів натрапили у телеграм-каналах, потім перейшли на так звані фішингові сайти, які візуально були схожі на банківські, ввели там логін, пароль до онлайн-банкінгу та код перевірки, який надійшов повідомленням. Саме так надали доступ до своїх рахунків шахраям, а ті вивели звідти всі гроші.

Волинян просять не довіряти інформації від неперевірених джерел – ніколи не вводити реквізити банківських карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В «Устилузі» собака винюхав в авто українця 20 набоїв. ФОТО
Наступна новина На Волині знайшли мертвим чоловіка, який зник перед новим роком
Останні новини
Схожі новини