Лучанина викрили на дитячому порно

Лучанина викрили на дитячому порно

У Луцьку викрили 62-річного чоловіка, який розповсюджував фотозображення малолітніх дітей, які містять у собі елементи порнографії. 

Про це повідомили у секторі комунікації поліції Волинської області.

Операцію із документування та затримання провели працівники слідчого управління ГУНП, відділу протидії кіберзлочинам Департаменту кіберполіції Національної поліції України спільно з відділом боротьби зі злочинами пов'язаними з торгівлею людьми та управлінням КОРД ГУНП, під процесуальним керівництвом Волинської обласної прокуратури.

Правоохоронці встановили, що зловмисник обирав собі жертв, створюючи в соціальній мережі фіктивні облікові записи, та долучався у друзі до малолітніх осіб.

Після цього він розпочинала листування з неповнолітніми на інтимні теми, пропонував різноманітні подарунки, вимагав від них створення фотографій оголених частин тіла та від себе надсилав фотозображення дітей з елементами дитячої порнографії.

У подальшому чоловік виманював своїх жертв на особисті зустрічі.

Поліцейські провели два санкціоновані обшуки за місцем проживання підозрюваного та в його автомобілі, вилучили технічні засоби, носії інформації, мобільні телефони, банківські картки тощо. 

Наразі слідчі слідчого управління ГУНП у Волинській області за погодженням з процесуальним прокурором Волинської обласної прокуратури оголосили зловмиснику про підозру за ч.4 та ч.5 ст. 301 Кримінального Кодексу України.

Йдеться про розповсюдження творів, зображень або інших предметів порнографічного характеру, що містять дитячу порнографію, або примушування неповнолітніх до участі у створенні творів, зображень або кіно- та відеопродукції, комп'ютерних програм порнографічного характеру.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін до 12 років. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Гроші на кисень у волинських лікарнях є. Проблема вирішена? Спойлер – ні
Наступна новина В Україні за минулу добу виявили понад 16 тисяч хворих на коронавірус
Останні новини
Схожі новини