Лучанка купила більше тисячі світловідбиваючих браслетів і роздає їх безплатно

Лучанка купила більше тисячі світловідбиваючих браслетів і роздає їх безплатно
Роздача браслетів дітям у селі Сирники, що під Луцьком

Інструкторка з водіння, лучанка Тетяна Могилецька вже рік за власні кошти купує світловідбиваючі браслети і роздає їх пішоходам та велосипедистам. За цей час вона купила більше тисячі браслетів.

Жінка каже – це її особиста ініціатива.

«З водінням пов’язане все моє життя, тому я вболіваю за безпеку на дорогах. Настає темна пора, коли нам, водіям, дуже погано видно пішоходів і велосипедистів, які пересуваються без світловідбиваючих елементів і в темному одязі. Також, наприклад, на проспекті Волі у Луцьку не дуже добре промальовані пішохідні переходи і відповідно пішоходи часто раптово з’являються перед автомобілями», - розповідає Тетяна Могилецька.

Кілька сотень браслетів жінка купила рік тому. Роздала їх своїм учням, а ті – рідним і близьким. Цього разу вдалось купити вже пів тисячі браслетів, які потраплять і до дорослих, і до дітей. Допомагають з цим члени громадського об’єднання жінок за кермом «Я. водійка».

«Бачу велосипедиста – зупиняю і вручаю йому браслет», - пояснює ініціаторка акції.

«Намагаємось донести людям, що вони повинні турбуватись про свою безпеку. Я не хочу, щоб мої учні втрапляли в неприємні історії через те, що люди не дбають про те, як їх видно на дорозі, адже в разі чого серйозна відповідальність лягає саме на водія», - зазначає Тетяна Могилецька.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Лучанка лишила бізнес, щоб навчати жінок водити. Історія успіху Тетяни Могилецької

Вона каже, що браслети необов’язково носити саме на руці – можна вішати їх на рюкзаки, велосипеди.

«Я багато подорожую і бачу, наскільки серйозний до цього підхід у європейських країнах і водночас – як недбало до цього ставляться в Україні. Це мій особистий внесок у те, щоб змінити ситуацію», - додає інструкторка з водіння.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині з’явиться нова об’єднана громада
Наступна новина Як подорожувати світом і не витратити усіх грошей? У Луцьку виступить відомий тревел-блогер
Останні новини
Схожі новини