Луцьк отримав 9 нових тролейбусів. На які маршрути їх хочуть пустити

Луцьк отримав 9 нових тролейбусів. На які маршрути їх хочуть пустити

Обласному центру Волині передали чергову партію тролейбусів від місцевого заводу «Богдан». Дев’ять нових тролейбусів планують пустити на маршрути наступного тижня. Решту з 29 «Богданів» Луцьк отримає у лютому.

Підписання документів та передача тролейбусів за участю керівництва міста та заводу відбулася 25 січня, – пише ІА «Волинські новини».

Нагадаємо, ще в квітні минулого року міська рада підписала контракт про постачання 29 нових тролейбусів з ДП «Автоскладальний завод №1 АТ «АК «Богдан Моторс». Перші тролейбуси Луцьк отримав наприкінці жовтня минулого року, наприкінці січня місту передали ще чотири «Богдани», в середині лютого обласний центр Волині знову ж таки отримав чотири тролейбуси, а у червні – ще два.

Читати також: Тепер 6 гривень. У Луцьку подорожчав проїзд в тролейбусах

Раніше ми повідомляли, що графік постачання нових тролейбусів для потреб лучан змістився: 17 з 29 тролейбусів, які, згідно з контрактом, мали вже курсувати вулицями, досі міське підприємство електротранспорту не отримало. Однак сьогодні місту таки передали чергову партію нових тролейбусів.Нові тролейбуси обладнані кондиціонером, USB-зарядками, мають м‘який салон та доступні для людей з інвалідністю. Також у них тихий хід, вони екологічні й економічно вигідні, адже споживають вдвічі менше електроенергії.

Луцький міський голова Ігор Поліщук розповів, що затримка постачання тролейбусів місту сталася через несвоєчасне постачання комплектуючих запчастин до заводу-виробника.

«На заводах, які виробляють комплектуючі, через коронавірус сповільнилися темпи виробництва. Але затримка не була суттєвою, і ми продовжуємо виконувати умови контракту. Тролейбуси, які ми вже експлуатуємо, добре себе зарекомендували, вони надійні, значних поломок немає, лучани дають позитивні відгуки про користування цим транспортом. В умовах критичного зростання вартості електроенергії вони допомагають нам економити кошти. У вересні витрати ЛПЕ на електроенергію становили 1,4 мільйона, а у січні – 3,8 мільйона гривень», – повідомив Ігор Поліщук.

З його слів, отримані тролейбуси вже з наступного тижня з’являться на лінії, їх планують запустити на маршрутах №1, 2, 5, 12, 15, 15а, аби замінити застрілі.

Міський голова відзначив, що ще вісім тролейбусів планують отримати в середині лютого, а далі місто рухатиметься до наступного проєкту: «Новий проєкт передбачає придбання нашим містом ще 30 нових тролейбусів, шість з яких матимуть автономний хід. Окрім того, ми реалізовуємо грантовий проєкт на 155 тисяч євро, який передбачає побудову додаткових тролейбусних ліній, нові поворотні стрілки, що допоможуть скоротити загальний пробіг тролейбусів та оптимізувати схему маршрутів. Ми отримаємо можливість відкрити нові маршрути, над вивченням яких сьогодні працюємо.Також ми послідовно виконуємо програму «Луцьк без маршруток», тобто йдеться про відсутність цих жовтих маршруток. Сьогодні велика кількість маршрутів перейшли на екологічні автобуси зі стандартом не нижче Євро-5. Сподіваюся, що ми виконаємо цю програму раніше, ніж очікували».

Своєю чергою, керівник Луцького підприємства електротранспорту зауважив, що раніше отримані тролейбуси зарекомендували себе непогано, адже частина з них вже працюють на лінії.«Тролейбуси вже пройшли по 75 тисяч кілометрів та зарекомендували себе позитивно. Звичайно, питання по обслуговуванню є, але виробник реагує на кожен наш виклик та ліквідовує недоліки. Фактично на кожному маршруті є потреба у нових тролейбусах. До цього приблизно 12 років місто не отримувало нових тролейбусів. Ми плануємо вивести з експлуатації дванадцять старих машин та використовувати запчастини з них для інших тролейбусів», – підсумував керівник ЛПЕ.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині у аварії загинув 37-річний лучанин
Наступна новина Поряд із загиблою у воді лежав телефон: подробиці смерті 21-річної дівчини у Луцьку
Останні новини
Схожі новини