З бюджету Луцька виділять гроші на купівлю авто, яким доставлятимуть тіла загиблих Героїв

З бюджету Луцька виділять гроші на купівлю авто, яким доставлятимуть тіла загиблих Героїв

Одна з позицій щодо внесення змін до бюджету на 2023 рік — виділити кошти на придбання нових тролейбусів. Також 800 тисяч гривень з міської скарбниці виділять на придбання автомобіля, яким будуть доставляти тіла загиблих Героїв. Ще 99 тисяч гривень спрямують для придбання тепловізорів і 500 тисяч на підтримку військової частини.

Про це йшлося під час 41-ї сесії міської ради Луцької міськради. 

“Незважаючи на дуже складний час, наше підприємство електротранспорту налагодило ефективну співпрацю з Волиньобленерго і навіть при відключенні електроенергії тролейбуси не простоюють, адже зроблено резервне живлення до тягових підстанцій. Відповідно, якщо пропадає живлення з одного джерела — автоматично відбувається перемикання на інше. Підприємство працює в штатному режимі. Зараз працює 39 тролейбусів, у зв'язку з ціною плати за проїзд маємо збільшення пасажиропотоку. Навіть вдалося збільшити заробітну плату водіям”, - повідомив міський голова Ігор Поліщук.

Також міський голова запропонував окремі зміни до бюджету на 2023 рік. Зокрема, 800 тисяч гривень — на придбання автомобіля, яким будуть доставляти тіла загиблих Героїв. Він повідомив, що до міськради звернулося Волинське обласне бюро судово-медичної експертизи з проханням виділити кошти на придбання транспортного засобу для привезення тіл Героїв, які загинули під час російсько-української війни.

“Автомобіль, який зараз є у бюро судово-медичної експертизи, вже вичерпав свій ресурс. Вважаю, що це наш обов’язок, з поваги і до загиблих Героїв, і до людей, які привозять їхні тіла додому», – наголосив Ігор Поліщук.

Також мер запропонував виділити субвенцію для обласного бюджету для здійснення благоустрою на території біля відділу судово-медичної експертизи, що на вулиці Стефаника.

Ще 99 тисяч гривень буде спрямовано для придбання тепловізорів для військової частини, і  500 тис. грн на підтримку іншої військової частини.

Депутати підтримали запропоновані зміни.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина День народження поетеси: лучан запрошують скуштувати десерт від Лесі Українки. ВІДЕО
Наступна новина У Луцьку запрацює велопатруль
Останні новини
Схожі новини