Луцьк отримав понад 20 тонн гуманітарної допомоги з Румунії

Луцьк отримав понад 20 тонн гуманітарної допомоги з Румунії

В рамках транскордонного співробітництва України та Румунії, а також взаємодії благодійних фондів «Турбота PRO» та “Round Table 20 Botosani” вдалося зібрати та привезти в Луцьк більше 20 тонн гуманітарної допомоги.

Про це інформує пресслужба Луцької міської ради.

У вантажівці продукти харчування тривалого зберігання, намети та спальні мішки, медикаменти, одяг, засоби гігієни, дитяче харчування, постільна білизна та багато іншого. Про це розповів представник волонтерського центру “Динамо” Олександр Кулаков. Разом з ним до прикордонного румунського міста Ботошані їздив координатор Луцького центрального пункту допомоги Володимир Захожий. Він каже, що міжнародна співпраця на сьогодні є дуже важливою, адже ресурси наших людей не безмежні.

“Ми завжди раді міжнародній допомозі. Вона має бути не разовою, треба налагодити постійну роботу. Зараз у нас чудова співпраця з Польщею, Німеччиною, Литвою, останнім часом підключились Франція та Румунія”, - розповів Володимир Захожий.

Луцький міський голова Ігор Поліщук відвідав волонтерський центр “Динамо” та ознайомився з роботою Благодійного фонду “Турбота PRO”, які активно працюють з першого дня війни.

“Сьогодні тисячі лучан включились у волонтерський рух, допомагають армії та містам, які сьогодні, на жаль, знаходяться під обстрілами чи перебувають в окупації, і тим, де є гуманітарна катастрофа. Також допомагають переселенцям, які приїхали до нашого міста. Я хочу висловити вдячність усім жителям нашої громади, усім волонтерам та усіх, хто працює над тим, щоб наблизити нашу перемогу. Ну й звичайно дякую усім, хто надає цю допомогу: нашим міжнародним партнерам, лучанам, благодійникам, юридичним особам. Ми сьогодні єдині, як ніколи, в прагненні отримати перемогу та допомогти один одному”, - зазначив він.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коли і кому у Луцьку вимикатимуть гарячу воду. Графік
Наступна новина У Луцьку відкриють маршрут №7
Останні новини
Схожі новини