У гуманітарному хабі в Луцьку допомагають переселенцям продуктами та консультаціями

У гуманітарному хабі в Луцьку допомагають переселенцям продуктами та консультаціями

Майже 6 000 продуктових наборів за десять місяців отримали переселенці з Луганщини в гуманітарному хабі, який діє у Луцьку на вулиці Грушевського.

Про це Суспільному працівниця хабу Анна Галян.

Зі слів працівника Романа Лисакова, в хабі роздають як державну допомогу продовольчі набори — це олія, борошно, цукор, крупи, а також допомогу від волонтерів — пластівці, кава, рідке мило, памперси тощо.

«Намагаємося усіх охопити жителів області. Коли я починав було 650 людей, за 10 місяців майже стільки ж добавилося. Кожен місяць ми даємо на кожного члена сім’ї є склад набору», — сказав Роман Лисаков.

Отримала продукти в луцькому хабі переселенка Тетяна Толокольнікова з Сєвєродонецької громади. Місяць тому жінка приїхала до Луцька, до цього жила в селі на Вінниччині.

«Тут вже роботу знайшла, діти вчаться. Складнувато трохи, тому що нове все. Потреба, не знаю, продукти харчування, квартиру знімаємо. Проїзд — дорого, займає велику частину бюджету. Нам складніше, тому що там у нас село під окупацією, ми ж туди навіть і не повернемося, навіть якщо деокупують, там все розбито», — каже жінка.

У луцькому гуманітарному хабі трудяться п’ятеро працівників Щастинської військової адміністрації, серед яких Тетяна Романенко з селища Марківка Луганської області. У рідноум селищі, говорить, залишилися її мама та свекруха.

Як розповіла жінка, в Луцьку люди зустріли дуже гарно і місті їй сподобалося.

«З 24 числа (лютого — ред.) в нас в 9 годин ранку вже були танки: в нас 16 кілометрів до границі з Росією. Як ми виїжджали, дороги через Україну не було, вже прострілювали автобуси. Ми виїжджали через Росію, через Прибалтику, Польщу, приїхали назад в Україну... Нас тут дуже гарно зустріли, дуже гарні люди, чисте місто, нам тут добре», — каже жінка.

Працівники хабу, говорить Тетяна Романенко — це працівники Щастинської військової адміністрації, котрі працюють за меморандумом співпраці із Кремінською міськрадою.

Окрім продуктових наборів, у хабі можна отримати юридичну та медичну консультації, а також допомогу психолога. Зі слів психологині Надії Кавітової, в основному люди звертаються з питань психологічної адаптації, прийняття рішень, допомоги дітям, які знаходяться у стресовому стані.

«Спочатку зверталося багато, а зараз вже трошки адаптувалися, вже майже півтора року пройшло, трохи менше, але звертаються», — сказала фахівчиня.

Як додав працівник хабу Роман Лисаков, на Волині проживає 1 150 переселенців із Луганської області. Допомогу внутрішньо переміщеним українцям надають щомісяця Гуманітарний хаб для переселенців із Луганщини працює щобудня з 10:00 до 15:00.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Донором став батько: у Львові медики пересадили нирку 15-річному волинянину
Наступна новина На Волині три громади отримали шкільні автобуси
Останні новини
Схожі новини