Луцьк планують озеленити на 50 мільйонів гривень. ВІДЕО

Луцьк планують озеленити на 50 мільйонів гривень. ВІДЕО

У Луцькраді не на жарт зайнялись оновленням флори обласного центру Волині.

Вже зовсім скоро наше місто має зарясніти деревами та розмаїтими квітами. Адже сума, на яку посадовці муніципалітету збираються озеленити Луцьк, просто вражає, це майже п’ятдесять мільйонів гривень податків лучан.

Чи настільки нагальне саме це питання в життєдіяльності містян та на що краще було б витратити ці гроші – дізнавалися журналісти телеканалу Сфера-ТВ.Луцьк.

Так звана «зелена» програма на 3 роки обійдеться луцьким платникам податків у майже 50 мільйонів гривень?

Це ж скільки можна придбати та висадити зелених насаджень аби витратити ці гроші. Та яким має зрештою бути результат…?

«Хочеться, щоб місто Луцьк було зеленішим», – каже в.о. директора КП «Парки та сквери м. Луцька» Богдан Феденчук.

«У розмовній мові слово «озеленення» має різні значення. Можливо, це той випадок, коли йдеться про озеленення учасників процес, – припускає екс-мер Луцька Богдан Шиба. – Бо навіть, якщо цю суму розподілити на три роки, сума виходить вражаюча 17 мільйонів. Це при тому, що на дороги заклали 46 мільйонів».

«Кошти виділені на озеленення пропорційно завеликі тим, що на дороги. І це при тому, що в Луцьку містяни дуже просять нормальні дороги і не тільки водії, а і пішоходи хочуть, щоб хідники були в нормальному стані. Це зараз ще більше, напевно, проблема, аніж проїзна частина, хоча і там складно», – додає Шиба.

Більше того, аби озеленити місто не обов’язково витрачати гроші винятково бюджетні. Є альтернатива, каже Богдан Шиба, шукати взаємовигідне партнерство.

Більше – у сюжеті.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Гриценко і Садовий анонсували можливе об'єднання
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 1 березня
Останні новини
Схожі новини