Луцьк: тролейбуси у тренді. ВІДЕО

Луцьк: тролейбуси у тренді. ВІДЕО

У Луцьку тролейбуси мають усі шанси скласти конкуренцію маршруткам.

Від початку року містяни почали більше користуватися електротранспортом, – йдеться у сюжеті 12 каналу

Згідно інформації управління статистики Волині, у січні перевезли більше восьми з половиною тисяч пасажирів, це на 30 відсотків більше ніж у той самий період минулого року.

І це тоді, коли кількість людей, які користуються послугами міського транспорту зменшилась на піввідсотка.

Та цифра може ще збільшитись, якщо буде реалізований план про закупівлю 10 нових-старих тролейбусів у Швейцарії. Вживаним машинам по двадцять років, і вони досі на лінії у місті Біль, але там автопарк планують оновити – придбають нові тролейбуси. 

А секонд-хенд, щоб не здавати на металобрухт, продадуть луцькій міськраді. Оглянувши техніку, представники української делегації вирішили, що машини можна купувати незважаючи на рік виробництва.

Нині лучани їздять і старішими тролейбусами. Є такі, яким більше 50-ти років, а швейцарські –  з кондиціонером ще й доступні для людей з інвалідністю. За попередніми домовленостями, міська рада купуватиме такі електро-машини по дві щомісяця, починаючи з квітня.

Однак, радник міського голови Ігор Поліщук, який першим розповів у соціальній мережі Фейсбук про майбутню покупку, каже, що вони коштуватимуть у десятеро дешевше, ніж нові вітчизняні. Втім, точну ціну так і не називає. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ковельчани нарікають на гори сміття поблизу привокзального ринку. ФОТО
Наступна новина У Луцьку вдруге затримали брата-адвоката голови суду, якого підозрюють у хабарництві
Останні новини
Схожі новини