Луцьк – у десятці міст, які мають найкращі перспективи для розвитку туризму

Луцьк – у десятці міст, які мають найкращі перспективи для розвитку туризму
Фото Ірини Кабанової для opinionua.com

Луцьк пострапив у топ-десятку українських міст, які мають найкращі перспективи для розвитку туризму у 2020 році.

Міста динамічного розвитку туризму назвало видання Zruchno.Travel.

«Київ, Львів, Одеса – безперечні лідери внутрішнього туризму в Україні. Але є і менш розкручені міста, які останнім часом докладають чимало зусиль для того, щоб здійснити прорив у вищу туристичну лігу. Напередодні нового 2020 року Zruchno.Travel за допомогою експертів визначив десять міст, які протягом минулого року заклали основу для найбільш динамічного розвитку місцевого туризму», – ідеться у публікації.

Зазначають, що протягом року Луцьк дивував туристів лицарськими турнірами, шоу кінного театру, співами менестрелів, середньовічними танцями. Зараз тут активно розвивають бренд міського кликуна.

«Луцьк – невелике за територією та кількістю населення місто, та все ж дуже амбітне. В 2019 році ми вибороли звання другого за комфортністю міста в Україні. Будемо робити все можливе, аби зберегти цей статус, щоб наше місто було комфортним не лише для лучан, а й для його гостей», – розповіла начальниця Управління туризму та промоції міста Луцька Катерина Теліпська.

За її словами, в наступному році планують збільшити кількість іноземних та внутрішніх туристів, розробити нові маршрути «Луцьк +», здивувати Україну проведенням нових цікавих заходів, а також поборотись за звання культурної столиці.

Зазначають, що Луцьк щороку відвідують 250 тис. туристів на рік. Бюджет туристичної галузі у 2019 році становить 1,5 млн грн.

Окрім Луцька, у десятку українських міст, які мають найкращі перспективи для розвитку туризму 2020 року, потрапили Вінниця, Дніпро, Дрогобич, Запоріжжя, Кам’янець-Подільський, Тернопіль, Хмельницький, Чернігів, Чортків.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку ввели план «Сирена». Шукають зловмисника, який напав на установу
Наступна новина Думку мешканців врахують, – Луцькрада про знесення ялинок у центрі міста
Останні новини
Схожі новини