Думку мешканців врахують, – Луцькрада про знесення ялинок у центрі міста

Думку мешканців врахують, – Луцькрада про знесення ялинок у центрі міста
Театральний майдан у Луцьку

У Луцькраді відреагували на обговорення можливого знесення ялинок у центрі міста.

Пояснили ситуацію у відділі інформаційної роботи міської ради.

Нагадаємо, у міськраді оприлюднили проєкт, який переміг на Всеукраїнському закритому архітектурному бліц-конкурсі на кращу концепцію облаштування Театрального майдану в Луцьку. Як запевнили у міській раді, саме він і буде реалізований.

Лучани-користувачі соцмереж емоційно сприйняли, що у проєкті немає ялинок, які зараз ростуть на Театральному майдані.

«У процесі обговорення опублікованого вчора проєкту-переможця концепції облаштування Театрального майдану у місті Луцьку, серед представників ЗМІ та активних дописувачів соціальних мереж виникла дискусія щодо знесення ялинок у центрі міста.

Начальник управління містобудування та архітектури Веніамін Туз повідомив, що ця концепція буде лише основою при розробці проєкту реконструкції Театрального майдану. На даному етапі щодо видалення дерев не приймалось жодного рішення. Це дуже важливе питання, яке буде вивчатися комплексно спеціально створеною комісією з урахуванням думки лучан», – запевнили у міській раді.

Нагадаємо, у вересні в Луцьку оголосили конкурс концепцій облаштування Театрального майдану. На підготовку проєктів архітекторам дали трохи більше місяця. Згодом концепції виставили на вулиці Лесі Українки, а за трохи – назвали переможців. У результаті перше і третє місце посіли роботи одного об’єднання архітекторів.

Згодом архітектори луцької урбаністичної платформи Ariva Urban заявили, що конкурс проєктів реконструкції Театрального майдану у Луцьку провели з багатьма порушеннями, а результат може не сподобатись жителям міста.

Також зареєстрували петицію із вимогою провести повторно конкурс на визначення проєкту модернізації і реконструкції Театрального майдану.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцьк – у десятці міст, які мають найкращі перспективи для розвитку туризму
Наступна новина Волинян попереджають про різке погіршення погоди: рівень небезпеки – жовтий
Останні новини
Схожі новини