Луцьк візьме під опіку 32 цвинтарі приєднаних громад. Будуть прибирати, бо «там нічого не робили»

Луцьк візьме під опіку 32 цвинтарі приєднаних громад. Будуть прибирати, бо «там нічого не робили»
Фото Олени Лівіцької

Луцькому комунальному підприємству передадуть на баланс 32 кладовища приєднаних до міста громад. Кажуть, щоб прибирати і утримувати, бо «там фактично нічого не робили».

Про це під час засідання комісії ЖКГ Луцької міськради повідомив начальник департаменту ЖКГ Микола Осіюк, пишуть «Волинські новини».

Всі 32 кладовища, що знаходяться на території приєднаних до Луцька тергромад, утримуватиме та обслуговуватиме комунальне підприємство «Луцький спецкомбінат комунально-побутового обслуговування».

Комунальники вже обстежили всі сільські цвинтарі.

«Для належного утримання та обслуговування ми передаємо ці цвинтарі на баланс Луцького спецкомбінату комунально-побутового обслуговування. Фактично на тих кладовищах нічого не робили. Більше того, у Сирниках ми змусили місцевих мешканців покосити на кладовищі бур’ян, бо не можна було туди зайти.

У нас є бригади. У процесі ліквідації комунальних підприємств цим бригадам буде передана ще й деяка комунальна техніка. Першим ділом потрібно на усіх кладовищах вирізати аварійні дерева, які вже падають на пам’ятники та могили.

Крім виділення землі під кладовища, на самих кладовищах ніхто нічим не займався. Перед Великоднем сміття вивезуть трактором та й на тому все. Окрім того, хаотично розміщені місця для поховання», - каже Микола Осіюк.

Комісія рекомендувала на сесії Луцькради прийняти рішення щодо передачі цвинтарів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині нарахували 19 зубрів
Наступна новина Любешівському коледжу, де впала стіна, треба ще 12 млн на ремонт
Останні новини
Схожі новини