Луцьк знову купує нові тролейбуси і просить дешевшу електроенергію

Луцьк знову купує нові тролейбуси і просить дешевшу електроенергію
Фото ілюстративне

Луцькі депутати звернулися до президента, уряду та парламенту з проханням забезпечити пільговий тариф на електроенергію для електротранспорту.

Про це стало відомо у середу, 23 лютого, під час сесії Луцької міської ради.

Міський голова Ігор Поліщук повідомив, що завтра, 24 лютого, Луцьк отримає ще 8 нових тролейбусів. Всього ж у цій партії – 29 тролейбусів, більшість з яких вже їздять містом. Ще 30 «рогатих» місто планує купити в рамках іншого проєкту.

«Але ситуація на ринку електроенергії невтішна. Якщо у вересні минулого року Луцьке підприємство електротранспорту заплатило за електроенергію 1,4 мільйона гривень, то в січні цього року – 3,4 мільйона. За такий короткий період вона подорожчала у 2,8 разів», - сказав Ігор Поліщук.

Читайте також: Цього місяця Луцьк отримає ще вісім нових тролейбусів

«Просимо повернути пільговий тариф для електротранспорту. Це невеликі жертви, які допоможуть містам зберегти і розвивати електротранспорт, який часто є соціальним», - додав він.

Нагадаємо, в січні вартість проїзду у луцьких тролейбусах подорожчала до 6 гривень, проте у лютому стало відомо, що працівникам 1,5 місяця затримують виплату зарплати.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Призов резервістів в Україні. Кого це стосується і що робити
Наступна новина В Україні вводять надзвичайний стан - РНБО
Останні новини
Схожі новини