Луцька єврейська громада готує позов до суду на голову Волинської ОДА. ВІДЕО

Луцька єврейська громада готує позов до суду на голову Волинської ОДА. ВІДЕО

Луцька єврейська громада готує позов до суду на голову Волинської ОДА. Причина: вони не хочуть, щоб передача синагоги у користування відбувалася на конкурсній основі.

На їхню думку, губернатор повинен видати розпорядження про передачу синагоги у користування єврейській громаді, як це відбувалось із християнськими храмами після розпаду СРСР, – йдеться у сюжеті 12 каналу

У планах ортодоксальної громади, облаштувати там музей юдаїзму, також проводити спільні зустрічі. Можливість знову претендувати на синагогу в Луцьких євреїв з’явилася коли суд зобов’язав колишнього орендаря – спортклуб «Динамо» звільнити приміщення через порушення умов договору.

Балансоутримувач синагоги – історико-культурний заповідник «Старий Луцьк» одразу почав шукати нового користувача. Але, кажуть, передавати синагогу будуть лише через конкурс, який проводить фонд держмайна України. Необхідні для цього документи уже надіслали у міністерство культури.

Поки у синагозі кілька разів у тиждень займаються діти із спортклубу «Динамо». Представники заповідника кажуть, дозволили тільки тому, що найменшим спортсменам поки не підшукали іншого місця для уроків. Але, так буде тільки до весни, а потім сподіваються уже на те, що відбудеться конкурс і на території порядкуватиме новий орендар.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як працюють патрульні-новачки у Луцьку. ВІДЕО
Наступна новина Молодь Павлівської ОТГ мотивували створити громадську організацію
Останні новини
Схожі новини