Луцькі депутати хочуть право самостійно закривати бізнес на карантин

Луцькі депутати хочуть право самостійно закривати бізнес на карантин

Луцькі депутати вимагають від уряду не продовжувати локдаун, а також дати право органам місцевого самоврядування самостійно запроваджувати карантинні обмеження.

Про це стало відомо у четвер, 14 січня, під час позачергової сесії Луцької міської ради.

Нагадаємо, 12 січня міністр охорони здоров’я Максим Степанов казав, що наполягатиме на продовженні локдауну після 24 січня. На це луцький мер Ігор Поліщук сказав, що місто «реагуватиме жорстко».

Луцькі депутати вирішили звернутися до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та уряду загалом з вимогою не продовжувати локдаун.

«Держава опинилася на межі колапсу. Луцька територіальна громада не отримала до бюджету близько 200 мільйонів гривень, при цьому підтримки від уряду не було», - сказав директор департаменту економічної політики міської ради Борис Смаль.

У своєму зверненні депутати просять дозволити відновити нормальну роботу бізнесу після 24 січня, а також надати право органам місцевого самоврядування самостійно визначати карантинні обмеження. Мовляв, на місцях видніше, чи потрібно посилювати карантин.

«Ми готові запровадити додаткові карантинні обмеження, якщо цього вимагатиме ситуація, але зараз вона контрольована», - пояснив Борис Смаль.

Також депутати просять розробити систему підтримки малого бізнесу. Водночас міський голова Ігор Поліщук запевнив, що місто не може не підкоритися рішенню уряду про продовження локдауну, якщо таке буде.

«В такому випадку ми можемо дати підприємцям марну надію. Бо з одного боку ми наче дозволимо їм працювати, а поліція тим часом штрафуватиме», - сказав посадовець.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У ВООЗ попереджають, що другий рік пандемії може бути «навіть складнішим»
Наступна новина Відсьогодні бізнес почнуть штрафувати за клієнтів без масок
Останні новини
Схожі новини