Існує ризик збільшення вартості проїзду в маршрутках до 8-10 гривень, – Луцькрада

Існує ризик збільшення вартості проїзду в маршрутках до 8-10 гривень, – Луцькрада

У Луцькій міській раді закликали пасажирів не платити у маршрутках готівкою, інакше, кажуть, існує ризик збільшення вартості проїзду до 8-10 гривень.

Про це йдеться у повідомленні Департаменту економічної політики Луцької міської ради.

Нагадаємо, п’ять перевізників міста Луцька подали документи на збільшення тарифу на проїзд у громадському транспорті.

«Обґрунтовують вони своє клопотання недостатньою кількістю перевезених пасажирів для забезпечення рентабельності маршрутів», – пояснюють у міській раді.

«Грають» перевізники, м’яко кажучи, не зовсім чесно, адже дані вони беруть з електронної системи обліку перевезень, яка враховує лише тих пасажирів, які розраховуються електронними засобами оплати (CityCard, банківські картки, мобільний додаток). Про те, що половину пасажирів ці перевізники нелегально розраховують готівкою, вони «забувають», – йдеться у повідомленні.

Тому користувачів громадського транспорту закликають «не підтримувати тіньових схем і розраховуватися в маршрутках лише електронними засобами оплати».

«Інакше існує ризик збільшення вартості проїзду до 8-10 гривень. Крім того, їдучи за готівку (а фактично «зайцем»), на вас не поширюється страхування на випадок ДТП тощо», – кажуть у міській раді. 

Перелік перевізників, що подали документи на збільшення тарифу: ТОВ «ВТП Санрайз ЛТД» (маршрути № 1, 2, 8, 10, 12, 22), ФОП Макарчук М.П. (маршрути № 3, 9), ФОП Кашуба Т. І., ФОП Михалюк Ю. П.  (маршрут № 11), ТОВ «Фавоній плюс» (маршрут № 32).


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Альтернативи MacBook Air 2020 на Windows
Наступна новина Скандал зі скотчем у луцькому дитсадку: батьки відмовилися давати свідчення поліції
Останні новини
Схожі новини