У Луцьку затвердили бюджет громади на 2023 рік: цифри

У Луцьку затвердили бюджет громади на 2023 рік: цифри

Депутати Луцької міської ради під час позачергового засідання 38 сесії проголосували за бюджет Луцької міської територіальної громади на 2023 рік.

Про це інформує пресслужба Луцької міськради. 

За словами директора департаменту фінансів, бюджету та аудиту Лілії Єлової, при формуванні бюджету забезпечено фінансування пріоритетних напрямків економічного та соціального розвитку громади, покриття додаткових витрат, пов’язаних з впровадженням воєнного стану.

Під час війни не менш важливими та найактуальнішими після військових є соціальні питання – це підтримка внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб, проведення фінансування видатків на заробітну плату, енергоносії та інші захищені видатки, продовження виконання соціальних програм.

Обсяг доходів бюджету міської територіальної громади на 2023 рік обраховано в сумі 2 694 089,2 тис. грн, у тому числі: загального фонду 2 611 487,0 тис. грн, спеціального фонду 82 602,2 тис. грн, з них бюджет розвитку 15 500,0 тис. гривень.

Читайте також: З бюджету Луцька виділять ще гроші на придбання генераторів

Основним джерелом надходжень загального фонду є податок на доходи фізичних осіб, питома вага якого становить 65,9 % від заплановано обсягу доходів загального фонду. Розрахунок прогнозу надходжень податку на доходи фізичних осіб на 2023 рік здійснений з врахуванням розміру мінімальної заробітної плати з 1 січня 6700 грн; розміру посадового окладу 1-го тарифного розряду 2893 грн; бази та ставок оподаткування доходів фізичних осіб, передбачених нормами Податкового кодексу України.

Також у наступному році планується отримати надходжень від акцизного податку 246 720,0 тис. грн. Розрахунок надходжень місцевих податків і зборів на 2023 рік здійснено за видами податків і зборів відповідно до норм Податкового кодексу України. Запланована сума становить 582 175тис. грн, що складає 22,3% загального фонду бюджету.

Видатки бюджету територіальної громади на 2023 рік обраховано з урахуванням вимог програмно-цільового бюджетування на підставі поданих головними розпорядниками коштів бюджетних запитів. Усього видатки бюджету у 2023 році становитимуть 2 667 817,2 тис. грн.

Детальніше з проєктом бюджету Луцької територіальної громади на 2023 рік можна ознайомитися тут.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На передовій почав вести ТікТок: на Волині лікується поранений на фронті бойовий тренер з Києва
Наступна новина У центрі Луцька буде музей Лесі Українки
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні