Луцькі депутати проголосували за «імпічмент Президента»

Луцькі депутати проголосували за «імпічмент Президента»
Фото ілюстративне (фото: Волинські Новини)

Луцькі депутати звернулись до правоохоронних органів та Верховної Ради з проханням «започаткувати процедуру імпічменту Президента України».

Про це стало відомо у середу, 27 лютого, під час сесії Луцької міської ради.

Депутат від ВО «Батьківщина» Андрій Козюра запропонував звернутись до Верховної Ради, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, Державного бюро розслідувань та Антикорупційного бюро з проханням «започаткувати процедуру імпічменту Президента».

Андрій Козюра мотивував це розслідуванням програми «Наші гроші з Денисом Бігусом», в якому стверджують, що син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор причетний до схем масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі.

«5 рік поспіль вся країна збирає гроші на армію, а в цей час найвищі посадові особи розкрадають мільйони. Вони контрабандою завозили деталі з Російської Федерації з відкатами. Тим самим підривалась воєнноздатність України. Такі дії мають трактуватись, як диверсія проти української армії та державна зрада», - наголосив Андрій Козюра.

Раніше про імпічмент Президента заявила лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко. Зауважимо, в Україні немає закону «Про імпічмент Президента», але згідно із 111 статтею Конституції, президент може бути знятий із посади в порядку імпічменту в разі вчинення ним державної зради чи іншого злочину, - пише Радіо.Свобода.

Питання про усунення президента України з поста ініціюється більшістю від конституційного складу Верховної Ради України.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Мені соромно, що  Луцьк повів себе так», - Покровський про МакДональдс
Наступна новина Запровадження добового балансування з 1 березня – під загрозою, – Волиньгаз
Останні новини
Схожі новини