Луцькі депутати просять в уряду відкрити дитсадки

Луцькі депутати просять в уряду відкрити дитсадки
Фото ілюстративне

Луцька міська рада звернулася до Кабміну із проханням відновити роботу транспорту та дитсадків.

За таке звернення проголосували депутати міської ради під час дистанційного пленарного засідання позачергової 79-ї сесії міської ради 15 травня, повідомляє ІА Волинські Новини

Як пояснив позицію обранців громади депутат Ігор Поліщук, фактично в кожному дворі при кожній зустрічі лучани задають лише два запитання: коли запрацюють садочки та транспорт.

«Це пов’язано з тим, що з 11 травня відбулося послаблення карантинних заходів, і 90 % підприємств і установ запрацювали. Натомість люди не мають як дістатися до робочих місць, також не мають на кого залишити дітей. За станом на сьогодні наші садочки готові до роботи в умовах карантину. Потрібно дати людям можливість працювати та заробляти гроші», – звернувся депутат до колег.

Також він зазначив, що у зв’язку з повною готовністю садочків міста, їхню роботу можна відновлювати уже з понеділка або вівторка, але лише за умови відповідного схвалення від Кабміну.

Так, луцькі депутати проголосували «за» звернення до Кабміну. Зокрема, ініціативу підтримали 30 обранців громади.

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я Максим Степанов 14 травня поінформував, що відкриття дитсадків передбачене на другому етапі виходу з карантину, який розпочнеться 22 травня.

Тим часом луцька лікарка-інфекціоністка Галина Морочковська вважає, що з відкриттям дитячих садків варто почекати, поки не настане літнє потепління. Мовляв, зараз у садках – більше шансів для спалахів вірусних інфекцій.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку дозволили відкрити непродовольчі ринки
Наступна новина У Луцьку водії тролейбусів не збираються виходити на роботу після карантину
Останні новини
Схожі новини