Луцькі депутати вимагають зменшити заставу на місцевих виборах

Луцькі депутати вимагають зменшити заставу на місцевих виборах

Луцькі депутати обурені збільшенням застави для кандидатів на посаду міського голови та партій, які висувають свої списки на місцевих виборах, у 40 разів. Вони вимагають від президента та голови Верховної Ради зменшити розмір застави.

Звернення обранці громади ухвалили у середу, 29 січня, під час сесії Луцької міської ради. Зауважимо, змінили розмір застави у Виборчому кодексі, який набув чинності 1 січня 2020 року.

«Це особливо обурливо, оскільки не відбулося суттєвих змін у розмірах грошових застав для кандидатів на пост президента України та виборчих списків партій до Верховної Ради України», - йдеться у зверненні депутатів.

Вони наголошують, що за таких умов брати участь у виборах можуть лише багаті партії та кандидати.

«Так, розмір застави для кандидатів на посаду міського голови м. Києва становить 40 058 07 грн, що перевищує навіть розмір грошової застави для кандидатів на пост президента України та у 375 разів – середньомісячну заробітну плату», - йдеться у зверненні.

Згідно з новим Виборчим кодексом, розмір застави для реєстрації партійного списку у Луцьку – 283 тисячі гривень (він залежить від кількості населення). Застава для кандидатів в мери – така ж.

Луцькі депутати вбачають в цьому дискримінацію за майновим станом. Вони просять зменшити заставу до розміру 4 мінімальних зарплат за кожних 90 тисяч виборців.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку збудують пивоварний цех
Наступна новина Податок на розкіш: назвали 172 авто, які підпадають під спеціальні умови оподаткування
Останні новини
Схожі новини