Луцькі лікарі розповіли, як «збирали» пацієнтку, яка впала з 8-го поверху. ФОТО

Луцькі лікарі розповіли, як «збирали» пацієнтку, яка впала з 8-го поверху. ФОТО

Щодня у травмпункт Луцької міської клінічної лікарні звертається до півсотні травмованих, з них - половина з переломами. Є випадки, коли лікарям ортопедам-травматологам доводиться, у буквальному сенсі, складати людей заново.

Про один такий випадок розповів лікар ортопед-травматолог нашої лікарні Микола Пемпко, йдеться у повідомленні Луцької міської клінічної лікарні у Facebook. 

У червні минулого року швидка медична допомога привезла жінку, 36 років, яка отримала множинну травму у результаті падіння з висоти 8 поверху. Були терміново зроблені необхідні обстеження і проведені життєзберігаючі операції. Це дуже складний випадок, бо з такими травмами мало хто виживає.

Там була закрита черепно-мозкова травма, травма грудної клітки з масивним забоєм легень, множинні переломи ребер зліва і справа, закрита хребетно-спинальна травма, злами поперекових хребців, перелом лопатки, перелом кісток тазу з порушенням тазового кільця, зламковий перелом шийки лівої стегнової кістки, відкриті переломи обох стегон, переломи п"яток у ділянці стопи. В черевній порожнині набирались кров і повітря.

Лікарями - травматологами протягом місяця перебування пацієнтки у відділенні було зроблено 11 операцій. При цьому застосовували метод фіксації переломів апаратом зовнішньої фіксації. Це нова методика, яку почали застосовувати десь приблизно 5 років тому, каже Микола Миколайович. Таким способом перелом можна зафіксувати буквально за 10 хвилин спеціальним стержнем через зовнішні розрізи. При цьому зменшується кровотеча, зменшуються болі.

Бувають випадки, що хворі починають ходити з цими стержнями. При застосуванні методу смертність від тяжких травм зменшилася вдвічі. Тобто, це є один із протишокових заходів, а коли стан стабілізується - стержень виймається. Зараз жінка проходить реабілітацію. Переломи зростаються, вона вже може стояти, сидіти, трошки ходить. Наразі їй потрібна ще й психологічна реабілітація.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Через аварію п'ять сіл району та селище Іваничі залишилися без газопостачання
Наступна новина Поліція Китаю показала саме ідіотське пограбування в історії. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини