Луцькі освітні установи економлять 10% на енергоносіях

Луцькі освітні установи економлять 10% на енергоносіях

Луцькі навчальні заклади почали економити близько 10% витрат на використання енергоносіїв завдяки інвестиціям в енергозберігаючу інфраструктуру.

За рік в освіту інвестували понад 36 мільйонів гривень, передає ІА Волинські новини.

За ці кошти покращували матеріально-технічну базу, перекривали дахи, фінансували заходи з енергозбереження, замінювали і реконструювали системи тепло-, водопостачання та каналізації. Робили ремонти харчоблоків, пралень, санвузлів в навчальних закладах, замінювали там технологічне обладнання на нове, проводили інші роботи, спрямовані на створення відповідних санітарно-гігієнічних та безпечних умов праці, навчання і виховання. Здійснювали благоустрій територій.

«Діти — майбутнє України, і це майбутнє має бути успішним. Тому приділяємо увагу як освітнім процесам, так і господарській частині, аби діти, вчителі, які працюють у школах та інших навчальних закладах, почувалися комфортно та безпечно», - пояснив Ігор Поліщук.

Окрім комфортних умов та безпеки для дітей та освітян, у виграші і бюджет міста, розповіла директор департаменту фінансів та бюджету міськради Лілія Єлова. 

«Від впровадження енергоощадних заходів ми маємо чималий економічний зиск. Ще три роки тому споживання енергоносіїв освітніми закладами Луцька було на 10% вищим, ніж сьогодні. Сказати, яка це вигода в грошовому еквіваленті важко, адже вартість комунпослуг щороку зростає, втім, можна з впевненістю сказати, що економія споживання на енергоносіїв на 10% - це сотні тисяч гривень», - аналізує пані Єлова.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вчені назвали продукт, який зробить ваших дітей розумнішими
Наступна новина Bitcoin може повністю знецінитися
Останні новини
Схожі новини