Вчені назвали продукт, який зробить ваших дітей розумнішими

Вчені назвали продукт, який зробить ваших дітей розумнішими

Як показали дослідження, діти, які споживають рибу принаймні раз на тиждень, мають більш високий IQ (на 4,8 бала вище, ніж у дітей, які взагалі не споживають рибу). Також діти, що мають у своєму раціоні рибу, добре сплять. Вони рідше прокидаються вночі, менше втомлюються протягом дня і взагалі їх простіше вкласти спати.

Професор Адріан Рейн з Університету Пенсільванії настійно рекомендує включати в дитячий раціон рибу, передає Gogetnews.

Дослідження показали: риба – цінне джерело жирних кислот омега-3. А вони важливі з точки зору зростання і розвитку нервової тканини. Також вони позитивно впливають на когнітивні показники, що регулює сон. Повідомляється, що в рамках останнього дослідження вчений проаналізував стан 541 дитини у віці 12 років.

Споживання риби мінімум раз в тиждень давало збільшення у 4,8 бали IQ, то споживання риби 2-3 рази на місяць – плюс 3,31 бали. Фахівці радять включати рибу в дитячий раціон якомога раніше. Якщо в ній немає кісток, рибу можна сміливо давати у віці 10 місяців. До двох років риба повинна вже міцно закріпитися в раціоні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як влаштований світ: три теорії, які вас шокують
Наступна новина Луцькі освітні установи економлять 10% на енергоносіях
Останні новини
Схожі новини