Луцькі ріки в очікуванні грози. ФОТО

Луцькі ріки в очікуванні грози. ФОТО

Останнім часом Луцьк регулярно «перетворюється» на маленьку Венецію – у дощову погоду вулиці міста стають справжніми ріками. Тим часом, справжні водні артерії спокійно несуть свою холодну воду, зачаровуючи містян красою. Особливо гарно і магнетично виглядають сині хвилі річок перед дощем.

Фотограф Інформаційного агентства ВолиньPost Катерина Приступа зняла луцькі ріки, над якими загрозливо скупчилися сірі хмари.

У Луцьку протікають величний Стир, спокійна Омелянівка та зовсім маленька Сапалаївка. У спекотну погоду береги річки стають чудовим місцем для відпочинку лучан, але навіть у дощ чи холодну пору року тут можна зустріти рибалок.

Найбільшою річкою обласного центру Волині є Стир. Колись хвилями Стиру плавали човни, тому в місті планують відновити судноплавну традицію. Тож вже зовсім скоро лучанам обіцяють нову розвагу.

Попри наближення дощу та гуркотіння хмар, Стир тільки злегка хвилювали пориви вітру.

Трохи далі, на окраїні міста, розлила свої води річка Омелянівка. У Луцьку вона перетинає вулиці Володимирську, Ковельську, Чернишевського, Зарічну і впадає в центрі міста (в районі вулиці Шевченка) в Стир. І хоч протяжність Омелянівки у межах Луцька всього 3,5 км, її красива заплава притягує сюди любителів спостерігати за природою.

Ще однією водною артерією міста є Сапалаївка, яка бере свій початок у долині в селі Гаразджа біля Луцька. Її протяжність у межах міста становить 8,3 км.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина П'яний за кермом - вбивця!
Наступна новина Показали тваринний світ «Цуманської пущі». ФОТО
Останні новини
Схожі новини