Луцькі роботодавці розповіли, чому платять працівникам менше за «мінімалку»

Луцькі роботодавці розповіли, чому платять працівникам менше за «мінімалку»
Джерело фото: Укрінформ

У Луцьку нарахували 1350 роботодавців, які платять працівникам зарплану, нижчу від мінімальної. 

Про це йшлося під час спільного засідання комісії з питань забезпечення своєчасності сплати податків, внесення інших обов’язкових платежів, ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати, детінізації заробітної плати та робочої групи з питань моніторингу заробітної плати найманих працівників суб’єктів господарювання, які діють на території міста 26 жовтня, – пише ІА Волинські новини

У рамках засідання порушили питання про рівень оплати праці найманих працівників у місті. Як відзначив начальник управління з питань праці Луцької міськради Назарій Ігнатчук, питання проблемне, адже як показав моніторинг, здійснений Луцькою ОДПІ ДФС у Волинській області, 1350 суб’єктів господарювання не дотримуються мінімальної гарантії в оплаті праці. За результатами другого кварталу середня заробітна плата у місті становить понад 7 тисяч гривень, що майже вдвічі перевищує рівень мінімальної заробітної плати (3723 гривні).

Представники підприємств, які виплачують заробітну плату у розмірі нижче мінімальної, надавали пояснення. Так, керівник підприємства «Укрпромінвестбуд» Анатолій Коновал пояснив, що на повний оклад працюють лише двоє працівників, середня штатна чисельність підприємства становить 10 осіб.

Представники інших роботодавців надавали подібні пояснення щодо неповного робочого дня та працівників, які звільняються, не відпрацювавши повний місяць.

Як наголосив Назарій Ігнатчук, з жовтня посилюється державний контроль щодо трудових відносин, вже три тижні тривають заходи, розроблені ДФС в області та Держпраці. Попередньо здійснювали інформаційно-роз’яснювальну роботу, після чого у місті надійшло 3,5 тисячі повідомлень про прийняття працівників на роботу. Отже, частина роботодавців легалізовують найманих працівників. В одного з підприємців перевірка виявила неоформленого працівника і на такого роботодавця наклали штраф. Оскільки підприємець не сплатив його протягом місяця, матеріали передали виконавчій службі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку будинок заливає водою. ФОТО
Наступна новина Повернення бабиного літа: коли в Україні потепліє та чи на довго
Останні новини
Схожі новини