Луцький депутат поїхав у Чернівці жалітися на опозицію, яка «не дала» купити швейцарські тролейбуси

Луцький депутат поїхав у Чернівці жалітися на опозицію, яка «не дала» купити швейцарські тролейбуси
Ілля Токаренко та Микита Рабан

Тролейбуси, які в Луцьку хотіли купити за 1 млн грн, Чернівці придбали за 1,6 млн. У Луцьку плани з придбання тролейбусів провалилися через опозицію, яка «зірвала» тендер. 

Про це на сесії Чернівецької міськради повідомив депутат Луцької міської ради Микита Рабан, – пише Молодий Буковинець.

Він зазначив, що близько року тому його фракція «Укроп» стала ініціатором закупівлі швейцарських тролейбусів. 

«Було проведено відповідні перемовини з швейцарською стороною, створено комісію. Комісія ці тролейбуси дослідила – вони дійсно були в належному, хорошому стані. Було проведено ряд тендерів. Чому ряд? Бо всі тендери опозиційними силами, до яких входили «Самопоміч», «Народний контроль», були зірвані під різними приводами», – сказав Рабан, додавши, що закупівля тролейбусів у Луцьку була згодом зірвана.

«Зривалися ці тендери під приводом того, що, мовляв, кошти потрібні на реабілітаційний центр учасників АТО, на відбудову школи... І, мовляв, взагалі потрібно підтримувати національного виробника – оскільки у місті Луцьку знаходиться автозавод «Богдан». Отже, тендер, переможцем якого стала пропозиція за один тролейбус 950 тис грн, було зірвано», - повідомив депутат Луцької міськради.

Згодом ці самі тролейбуси були придбані Чернівцями за значно більшу ціну – 1,6 млн грн за одиницю.

Представник ГО «Інститут соціальної ініціативи» Ілля Токаренко з Луцька повідомив, що під час підготовки тендерної документації вартість тролейбусів складала 650 тис грн.

«До 950-ти тисяч зросла вартість у зв’язку з доставкою – так, як тролейбуси дуже великі, великогабаритні, і їх потрібно якось доставляти. Після того, як в Луцькій міськраді «збивають» тролейбуси, а Луцьк залишається без громадського транспорту, Чернівецька міська рада за 1,6 млн грн одразу погоджується купувати ці самі тролейбуси. Це рівно сім мільйонів на цих тролейбусах хтось поклав собі в кишеню. Я буду піднімати питання стосовно зговору. Тому що дехто саботував цей тендер в Луцьку, а дехто тут відразу погодився з конкретною надбавкою», - повідомив Токаренко.

Водночас громадський активіст з Чернівців Дмитро Глиняний закликав міську раду звернутись до правоохоронних органів з цього приводу. Чернівецька міськрада 26-ма голосами депутатів підтримала пропозицію щодо звернення до правоохоронних органів та створення комісії, яка вивчатиме питання законності придбання тролейбусів.

Зазначимо, швейцарські тролейбуси, які хотіли закупити для Луцька, уже придбали  Івано-Франківськ і Тернопіль.

Депутат Луцької міської ради Павло Данильчук на своїй сторінці у Фейсбуці  прокоментував поїздку Микити Рабана та Іллі Токаренка у Чернівці.

«Пам’ятаєте епопею в минулому році із закупівлею вживаних тролейбусів для Луцька із рідної для наших олігархів Швейцарії? Так от, виявляється їх купили Чернівці, а ображені луцькі укропівці поїхали в столицю Буковини нарікати знову на луцьку опозицію(!), яка їм ніби завадила», – написав Данильчук.

 

Пам’ятаєте епопею в минулому році із закупівлею вживаних тролейбусів для Луцька із рідної для наших олігархів...

Posted by Pavlo Danylchuk on Thursday, 25 April 2019

Нагадаємо, у Луцькій міській раді двічі оголошували тендер на придбання вживаних тролейбусів зі Швейцарії.

Як повідомляє ІА Конкурент, спочатку дві фірми, які подавалися на тендер, не відповідали вимогам. Вдруге торги, за словами в.о. Луцького міського голови Григорія Пустовіта, не відбулися, через те, що учасники тендеру відмовилися від участі, бо до них нібито почали дзвонити люди, які називалися журналістами, працівниками міської ради.

Плани міськради щодо закупівлі швейцарських «рогатих» обурила працівників місцевого автозаводу «Богдан». Люди  виходили на протест. 

На запитання, чому закупівля десяти тролейбусів таки не відбулась перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад відповів виданню   Волинь24 , що  у претендентів з документами «не все було гаразд», відтак «ми оголосили, що тендер недійсний».

За документами, тендер скасували через проблеми із печаткою у другої фірми, яка брала участь у торгах. Згодом, 27 лютого, під час сесії Луцькради голова бюджетної комісії Борис Смаль повідомив, що тролейбуси, які планували купувати для міста, вже продані, а тендер не відбувся, бо неправильно подані документи. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Зе-команда» і… миші. Репортаж із квітневої сесії Луцькради
Наступна новина На Волині понад 600 відпочинкових «родзинок» в лісах. Розповіли про найкомфортніші
Останні новини
Схожі новини