Луцьких шкільних медсестер із дитячої поліклініки звільнять

Луцьких шкільних медсестер із дитячої поліклініки звільнять
Фото ілюстративне

У зв’язку з медреформою у Луцьку скоротять 34 медичні сестри дитячої поліклініки, які надають послуги у школах. Працевлаштувати їх пропонують безпоередньо у штат навчальних закладів.

Про це йшлося 22 січня під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, повідомляють ІА Волинські Новини.

Керівник управління охорони здоров’я Володимир Лотвін розповів, що у зв’язку з реформуванням медицини з 1 квітня медсестри, які працюють у школах, більше не підпорядковуватимуться дитячій поліклініці, тобто не входитимуть у її штат.

Володимир Лотвін зазначив, що, згідно з досвідом інших областей, медсестер можна працевлаштувати у штат шкіл, оскільки зарплати їм все одно виплачують за рахунок міського бюджету, а не медичної субвеції.

Окрім того, він зауважив, що до обов’язків медсестер уже не входять профілактичні щеплення, які дитині повинен робити сімейний лікар.

«Нам треба передати медсестер на фінансування управління освіти», – зазначив Володимир Лотвін і додав, що працівниць треба повідомити про зміни не пізніше 31 січня.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Учителька з Луцька стала заслуженою
Наступна новина У Луцьку виступлять запальні хлопці з Закарпаття
Останні новини
Схожі новини