Луцький священник, який вийшов з московського патріархату, знову повернувся туди. Чому

Луцький священник, який вийшов з московського патріархату, знову повернувся туди. Чому
Володимир Літвенчук

У травні перша парафія в Луцьку повідомила, що переходить до Православної церкви України. Разом із церковною громадою покинув лоно московського патріархату і священник Володимир Літвенчук. І прихожани, і духовенство ПЦУ привітали таке рішення.

Утім, нещодавно стало відомо: священник передумав і повернувся до УПЦ МП. Першоджерело інформації – проросійський сайт із промовистою назвою «расколам нєт». Деталі розповідають у сюжеті «12 каналу». 

Сам же священник розповідає, що повернувся під опіку митрополита Онуфрія, а прихожани церкви підтримують таке його рішення.

«Звернувся до престоятеля УПЦ Онуфрія і він взяв мене під опіку. Це тимчасово, доки все не стане так, як належить», – сказав Літвенчук і додав, що, ймовірно, «поспішив із рішенням». 

А от представників Православної церкви України така позиція здивувала, хоч його і не осуджують. Люди, які підтримали рішення священника про перехід до української церкви, до храму тепер не навідуються. 

«Коли він здійснив крок переходу до ПЦУ, то він сказав: Отче, у мене таке враження, що я переїхав з росії в Україну», – зазначив священник ПЦУ Михайло Онищук і додав, що не засуджує такий вибір Володимира Літвенчука, але чому так сталось – незрозуміло. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Остерігатись треба завжди, але без паніки», – Погуляйко про загрозу з білорусі
Наступна новина На Волині у ставку виявили тіло жінки
Останні новини
Схожі новини