Луцький юрист прокоментував нові законопроекти про єврономери

Луцький юрист прокоментував нові законопроекти про єврономери

У Верховній Раді України зареєстрували ще два нові законопроекти, які мають регулювати проблему розмитнення автомобілів на єврономерах.

Про відмінності цих проектів від двох попередніх розповів луцький юрист Олег Огородник.

«У ВР зареєстрували нові законопроекти №8487-1 та №8488-1. Вони, так само, як і початкові, пропонують дати можливість узаконити вже ввезені в Україну «євробляхи» і знизити акцизну ставку.

Якщо провести порівняльний аналіз законопроектів №8487 та №8488 із законопроектами №8487-1 та №8488-1, можна відзначити, що нові редакції: знижують та роблять фіксованою ставку розмитнення автомобілів, які раніше були в експлуатації; тимчасово вводять пільговий тариф на розмитнення транспортних засобів з двигунами великих обсягів – 3 л для бензинових та 2,5 л для дизельних; пропонують продовжити можливість реєстрації авто стандарту «Євро-3» на рік після вступу закону в силу і до 31.12.2020 – авто стандарту «Євро-4»; відміняють обов'язковий збір до ПФ при першій реєстрації транспортного засобу на території України; вводять необмежену часом нульову ставку акцизного податку та зберігають пільги на оподаткування електромобілів ПДВ до кінця 2020 року», – розповів юрист.

За його словами, найбільш цікавим є те, що до закону про Національну поліцію пропонують додати 10-ту причину зупинки автомобіля, щоб перевірити, чи дотримується транспортний засіб з іноземною реєстрацією вимог Митного кодексу.

Нагадаємо, законопроекти нардепа Ніни Южаніної №8487 і №8488 передбачають зменшення розміру акцизного податку з авто, скасування заборони на митне оформлення машин, що не відповідають екологічному стандарту «євро-5», а також посилення контролю за переміщенням і використанням транспортних засобів, зареєстрованих в інших державах.

Читайте також: «Ми за доступне розмитнення для кожного українця», – в Луцьку відбулась зустріч водіїв «євроблях»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Курс валют на 9 липня: долар та євро подешевшали
Наступна новина Волинська шахта №9 призупинила роботу
Останні новини
Схожі новини