Луцьким муніципалам дали майже 2 мільйони гривень на знесення тимчасових споруд

Луцьким муніципалам дали майже 2 мільйони гривень на знесення тимчасових споруд

У Луцьку ухвалили програму впорядкування малих архітектурних форм, тимчасових споруд, металевих та дерев’яних конструкцій на території Луцької міської територіальної громади на 2021 рік. За рік на знесення тимчасових споруд планують витратити 1,7 мільйона гривень.

Про це стало відомо у середу, 23 грудня, під час сесії Луцької міської ради.

Гроші отримає департамент муніципальної варти. Йдеться про знесення кіосків, торгових контейнерів, гаражів, сараїв, парканів та огорож, незаконно встановлених обмежувачів руху. Таку роботу муніципали виконують з 2015 року і відтоді знесли понад 2900 тимчасових споруд. Водночас у департаменті стверджують, що постійно отримують звернення з проханням перевірити, чи законно стоять ті чи інші конструкції.

«Також є потреба продовження перенесення ринку «Центральний» та очищення території перед замком Любарта з метою її подальшого впорядкування», - йдеться у проєкті рішення.

Нагадаємо, міський голова Ігор Поліщук сказав, що міська рада має всі законні підстави продовжити демонтаж Центрального ринку. Демонтовані тимчасові споруди везтимуть на майданчик для тимчасового зберігання. Їх видаватимуть власнику після оплати збитків. Якщо він не звернеться до муніципалів протягом 30 днів, споруду здадуть на металобрухт. Гроші від утилізації перераховуватимуть у цільовий фонд бюджету міської територіальної громади.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Є всі підстави продовжити знесення Старого ринку», - Ігор Поліщук
Наступна новина «Заразніший на 70%». Усе, що відомо про новий штам коронавірусу
Останні новини
Схожі новини