Волинянку судили за стихійну торгівлю: конфіскували товар і оштрафували

Волинянку судили за стихійну торгівлю: конфіскували товар і оштрафували

Луцький суд постановив конфіскувати та знищити майже 70 кг фруктів та овочів у жінки, яка продавала їх на вулиці з рук. Адмінпротокол за торгівлю в невстановленому місці на неї склали працівники департаменту муніципальної варти. Суд визнав її винною, призначив 119 грн штрафу та постановив забрати у неї весь вилучений товар.

Про це пише ZAXID.NET.

Як йдеться в постанові Луцького міськрайонного суду, інцидент стався 22 липня цього року. Жінка продавала з рук персики, лохину, перець та черешні на пішохідній доріжці неподалік автостанції на Конякіна.

Працівники департаменту муніципальної варти склали на неї адмінпротокол за ч.1 ст. 160 КУпАП (торгівля з рук у невстановлених місцях), яка передбачає від 17 до 119 грн штрафу. Також вони вилучили в жінки овочі та фрукти.

У судовому засіданні обвинувачена визнала свою провину. Суд також дійшов до висновку, що винуватість продавчині підтверджена. «Обираючи стягнення за адміністративне правопорушення, суд враховує особу правопорушника, характер та ступінь суспільної небезпеки вчиненого і вважає за доцільне застосувати адміністративне стягнення у виді штрафу з конфіскацією предметів торгівлі, які були вилучені», – йдеться в постанові.

Читайте також: У Луцьку поставлять тимчасові ятки для «стихійної торгівлі»

Тож суддя Тетяна Філюк визнала жінку винною та призначила їй максимальне за цією статтею покарання: 119 грн штрафу. Також обвинувачена повинна сплатити 496 грн судового збору.

Крім цього, суддя також вирішила конфіскувати та знищити всі вилучені в жінки товари. Зокрема, йдеться про майже 70 кг фруктів, овочів та ягід, які зберігали в Департаменті муніципальної варти.

Постанова наразі не набрала законної сили, її можна оскаржити в апеляційному суді протягом 15 днів.

Читайте також: Лучани скаржаться на торгівлю сурогатним алкоголем у місті


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські письменники презентували нові книги
Наступна новина Уродженець росії збував у Луцьку наркотики
Останні новини
Схожі новини