Луцьким підприємцям розповіли про безготівкові розрахунки: топ-3 способи

Луцьким підприємцям розповіли про безготівкові розрахунки: топ-3 способи
Фото ілюстративне. Джерело: https://biz.nv.ua

Відповідно до законодавства, підприємці, які працюють в галузі торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг і використовують реєстратори розрахункових операцій, повинні обов’язково забезпечити перехід на приймання спеціальних платіжних засобів.

Про те, яким чином можна здійснювати безготівкову безконтактну оплату за товари та послуги луцьким підприємцям розповіли 7 серпня у приміщенні ЦНАПу.

Керівник напрямку «Еквайринг» Північно-Західного регіонального управління акціонерного товариства комерційного банку ПриватБанк Володимир Галело розповів про нові тренди у безготівковому розрахунку.  

Керівник напрямку «Еквайринг» Північно-Західного регіонального управління акціонерного товариства комерційного банку ПриватБанк Володимир Галело
«PayPass»

«PayPass» - розрахунок через POS-термінал без фізичного контакту картою або іншого формату платежу з POS-терміналу.

На Волині є чотири тисячі терміналів, з яких 70 % підтримують цю технологію.

Крім карт MasterCard та Visa, підтримує «PayPass» мобільний додаток «Android Pay». Вартість послуг «PayPass» не відрізняється від звичайного розрахунку через POS-термінал.

Проплата через термінал, який підтримує «PayPass», відбувається таким чином: бариста чи касир пробиває товар, озвучує клієнту суму, клієнт самостійно підносить карту чи телефон до терміналу. На відстані 3-4 см від поверхні терміналу іде індукційний зв'язок карти та терміналу та відбувається  розрахунок.

При оплаті мобільним телефоном покупок вартістю від 100 гривень клієнт повинен ввести пін-код, щоб завершити операцію.

Переваги системи «PayPass»: процедура спрощується, тому розрахунок відбувається швидше, він безпечніший, а пластикові картки менше зношуються. Крім того, за словами Володимира Галела, у разі виникнення проблем чи претензій з касира знімається відповідальність, адже клієнт сам проводить оплату.

MiniPOS

Також Володимир Галело розповів про міні-термінал miniPOS, який працює через мобільний додаток, а за розмірами такий, що вміщується у кишеню. MiniPOS синхронізується через Bluetooth.

«Працівник проводить карткою по MiniPOS, вводиться сума, підтвердження пін-кодом, якщо потрібно, йде підтвердження з додатку і розрахунок по терміналу. Кошти заходять аналогічно класичному POS-терміналу – наступного дня. Є можливість друку чека, якщо не потрібно – йде електронний варіант чека на пошту торговцю», – розповів представник банку.

Користуватись міні-терміналом зручно продавцям вуличної їжі, кави, а також при виїзді на фестивалі чи інші заходи, де проблеми з доступом до електрики.

QR-код 

QR-код – ще одна можливість безготівкового розрахунку. Працює на платформі додатка «Приват24». Для підприємця розробляють код, розрахунок іде в онлайні, інформування про зарахування відбувається через декілька варіантів.

Чек надходить на електронну пошту. Для цієї технології не треба обладнання, необхідно лише роздрукувати QR-код та повісити у зручному місці. Клієнт при покупці відкриває додаток «Приват24», відскановує код, вводить ціну товару і в режимі онлайн оплачує його придбання.

Для QR-коду існує тариф для розрахунку у розмірі 2,75 %, тож підприємці повинні враховувати, чи вигідно їм сплачувати цей обсяг від вартості.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На кухні в «Садибі на джерелах» знайшли сальмонелу
Наступна новина Гасло «Слава Україні!» хочуть зробити військовим вітанням
Останні новини
Схожі новини