Гасло «Слава Україні!» хочуть зробити військовим вітанням

Гасло «Слава Україні!» хочуть зробити військовим вітанням
джерело фото: www.ukrinform.ua

Президент України – Верховний Головнокомандувач Збройних сил Петро Порошенко доручив розробити законопроект, який передбачатиме заміну військового вітання в ЗСУ радянського зразка «Здрастуйте, товариші!» та «Бажаємо (бажаю) здоров’я!» на «Слава Україні!» та «Героям слава!».

Про це повідомив міністр оборони Степан Полторак у ексклюзивному коментарі кореспондентові Укрінформу.

«Президент України доручив підготувати зміни до закону України, яким затверджуються військові статути, тому що це визначається у військових статутах, як треба вітатися. Такі пропозиції готуються, і сподіваюся, що після виходу з канікул народні депутати приймуть це в цілому», – сказав керівник МОУ.

При цьому Полторак назвав раніше зареєстрований законопроект з цього приводу «сирим».

За його словами, новий законопроект уже практично готовий. Суб'єктом законодавчої ініціативи буде Президент України – Верховний Головнокомандувач Збройних сил.

Міністр також підтвердив, що під час військового параду в День Незалежності у Києві 24 серпня як військове вітання використовуватиметься «Слава Україні!» та «Героям слава!»: «Під час проведення параду ми якраз покажемо, що це більш українське, більш наше».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцьким підприємцям розповіли про безготівкові розрахунки: топ-3 способи
Наступна новина «Казкова» ковбаса з луцького ринку виявилася кислою і зовсім не смачною
Останні новини
Схожі новини