Волинського посадовця Сергія Водька засудили за те, що «сховав» 87 тисяч гривень

Волинського посадовця Сергія Водька засудили за те, що «сховав» 87 тисяч гривень
Луцький міськрайонний суд

Посадовця Фіскальної служби України Сергія Водька визнали винним в тому, що він порушив вимоги фінансового контролю. Втім покарання йому вдалось уникнути, бо розгляд справи тривав довше трьох місяців (саме стільки відводиться на покарання за адміністративні правопорушення).

Про це йдеться у постанові Луцького міськрайонного суду від 26 липня цього року. Згідно з інформацією офіційного порталу «Судова влада України», у цьому рішенні йдеться саме про Сергія Водька. 

Заступника начальника відділу оперативного забезпечення територіальних органів державної фіскальної служби північних регіонів України Головного управління внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби України Сергія Водька визнали винним у тому, що він не повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни у майновому стані.

Зокрема про те, що у липні 2017 року отримав 87 тисяч гривень грошового забезпечення за час вимушеного прогулу. Тоді він працював у департаменті внутрішньої безпеки Нацполіції.

Суд вирішив, що Водько винний у своєнні правопорушення, передбаченого ч.2 ст.172-6 КУпАП (неповідомлення про суттєві зміни у майновому стані). Це порушення має ознаки корупційного.

Покарання посадовцю не присудили, бо минули три місяці, протягом яких це дозволяє зробити Кодекс України про адміністративні правопорушення.

Довідково. У лютому 2016 року Сергій Водько був звільнений з посади начальника управління внутрішньої безпеки у ГУНП Волинській області на підставі висновку атестаційної комісії. У Національній поліції пояснили: Атестаційна комісія вирішила, що він не відповідає займаній посаді і повинен бути звільнений зі служби в поліції. До слова, за результатами тестування на загальні здібності та навички та на знання законодавчої бази Водько набрав 23 бали з 60 та 38 - з 60 відповідно. У листопаді 2017 року Водько поновився через Рівненський окружний адміністративний суд

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцьк цьогоріч уже відвідали 150 тисяч туристів. А пік сезону – ще попереду
Наступна новина «В Америці такого не бачили», – координаторка Лісівничого молодіжного центру про Воротнів
Останні новини
Схожі новини