У Луцьку купили «швидку» для порятунку атовців. ФОТО

У Луцьку купили «швидку» для порятунку атовців. ФОТО

У Луцьку для групи швидкого реагування  Центру допомоги учасникам АТО/ООС  придбали автомобіль – Renault Trafic.

Основним завданням центру стала психологічна та фізіологічна реабілітація. У складі центру, окрім керівника та кризового психолога, працюють терапевт-реабілітолог, фахівець з фізичної реабілітації, діє група швидкого реагування. Саме для потреб останньої нещодавно і  придбали автомобіль, – про це повідомляють у відділі інформаційної політики облдержадміністрації.

Варто зауважити, що автомобіль було придбано за сприяння голови ОДА Олександра Савченка, благодійника, громадянина Польщі Маріуша Годончука, а також інших соціально-відповідальних громадян та волонтерів. Доставку автомобіля здійснив Юрій Дмитрук.

«Ця машина в мене була раніше, але продавати її якось не хотів. Вона чекала свого призначення і от вона в Луцьку, рятує життя. Я випадково дізнався від Юри Дмитрука, що вони збирають кошти на автомобіль. Хочу, аби всі так допомагали. Щиро і від всього серця», – зауважив Маріуш.

Тож мецената з Польщі відзначили Подякою голови обласної державної адміністрації та медаллю «Патріот України» громадської організації «Волинська спілка ветеранів АТО». Таку ж подяку отримав і Юрій Дмитрук. Окрім того, йому вручили посвідчення керівника Волинського обласного центру допомоги учасникам АТО/ООС за підписом Олександра Савченка.

«Я хочу від усієї душі подякувати Олександру Савченку, бо за 5 років війни в жодному році ми не мали такої величезної й потужної підтримки. Так, ми часто приходимо без попередньої домовленості, запису, але нам наболіло. Якщо ми прибігаємо – означає, що ще вчора цю проблему треба було вирішити. Я впевнена, що з такою підтримкою ми врятуємо не одне життя, не одну долю», – звернулася до губернатора  області психологиня Олена Звєрєва.

«Я впевнений, що рішення створення групи швидкого реагування було правильним, бо сам рятував волинського кіборга, який був на межі. Але зазвичай військові потребують опіки саме своїх побратимів. Тому на виклики виїжджають атовці, які добровільно погодилися допомагати і чергувати в центрі. За час створення групи вже було близько пів сотні викликів. Але я розумію, що цього не достатньо. Інші повноцінні реабілітаційні центри будуються – це все попереду. Зокрема той, який лобіює народний депутат України Ігор Лапін. А це – те, що ми могли зробити швидко, аби рятувати життя», – зазначив Савченко.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 30 секунд на шедевр. Як лучанка заробляє на зліпках з гіпсу
Наступна новина Мандрівник з Луцька поділився світлинами з подорожей невідомими місцями Волині. ФОТО
Останні новини
Схожі новини